• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

stilton

Stilton kaas kopen

 

Stilton kaas is een bijzondere Engelse kaassoort. De naam komt van het dorpje Stilton in Cambridgeshire, hoewel grappig genoeg de kaas daar nooit is gemaakt. Slechts in de omgeving van dit dorpje wordt nog Stilton kaas gemaakt. Stilton kaas staat bekend om de brokkelige structuur en wordt vaak bij selderij gegeten. Ook als dessert met een glaasje port is Stilton kaas erg geliefd. Wilt u ook Stilton kaas kopen? Dan bent u bij onze webshop aan het juiste adres. 

 

Wat voor kaas is Stilton?

Stilton kaas is in Nederland redelijk onbekend. Dat komt doordat de kaas maar een kleine productie heeft en vooral in Engeland zelf wordt gegeten. Er zijn twee soorten Stilton kaas te koop:

  • Een blauwschimmelkaas met een sterke geur de Blue Stilton.  Deze is, ondanks dat de kaas brokkelig is, lekker zacht van smaak. Dit is de meest verkochte  Stilton kaas.
  • Een witte variant. Deze wordt op een andere manier bereid en wordt vaak al gegeten als hij nog maar vier weken oud is.

 

De Stilton kaas wordt vanwege zijn unieke, pittige smaak ook wel ‘koning van de Engelse kazen’ genoemd. De kaas dankt zijn smaak aan de lange rijpingstijd (5 maanden) en de toevoeging van een bepaald soort schimmel. In Engeland is er met kerstmis een bijzondere traditie waar deze kaas een grote rol in speelt. Er wordt dan een Stilton kaas deels uitgehold, en in de uitholling wordt ondersteboven een fles port geplaatst. Deze kaas wordt sowieso al vaak met port gegeten, omdat de twee verschillende smaken elkaar zeer goed aanvullen. Doordat de fles port ondersteboven in de kaas zit, dringt de smaak ervan na enkele weken goed door in de kaas. De Stilton kaas met port wordt daarna met Kerstmis opgegeten.

 

Koop Stilton kaas in onze webshop!

In de webshop van Delekkerstekaas.nl kunt u allerlei soorten kaas vinden, waaronder ook de beste Stilton kaas. U bent er bij ons van verzekerd dat de kaas daadwerkelijk uit Engeland komt en van de beste kwaliteit is. Dat niet alleen, u kunt bij ons Stilton kaas van allerlei gewichten kopen. Als u nu een klein stuk Stilton kaas wilt proeven, of het liefst kilo’s ervan in huis heeft – alles is bij ons mogelijk. We geven u tevens adviezen over wat u het beste bij deze kaas kunt eten en drinken. Wat u bij de kaas neemt is minstens zo belangrijk als de kaas zelf!

                Ook voor goede service zit u bij ons goed. Als u voor meer dan 40 euro aan kaas bestelt, sturen wij deze gratis naar u op. En als u Stilton kaas koopt voor 14:00 uur, dan kunt u hem de volgende dag al thuis verwachten. Wij leveren niet alleen bij mensen thuis, maar ook aan horecagelegenheden en andere bedrijven. U kunt dus ook grootschalig Stilton kaas kopen, mocht dat uw wens zijn. Kortom, om de beste Stilton kaas te kopen hoeft u niet verder te zoeken – Delekkerstekaas.nl heeft alles voor u klaar staan.