De meningen lopen uiteen over de vraag of kaas gezond is. Wij kunnen je in ieder geval alvast vertellen dat iedere kaassoort zo zijn eigen gezonde voordelen heeft en dat kaas natuurlijk erg lekker is. Niet voor niets vind je in onze kaasshop een zeer gevarieerd aanbod met de lekkerste kaas.

 

Rijk aan vitamine en mineralen

We mogen best zeggen dat kaas gezond is. Kaas is namelijk rijk aan Vitamine A, B2 B12 en mineralen zoals zink, calcium, magnesium en fosfor. Een stukje kaas levert zodoende diverse belangrijke voedingsstoffen en is daardoor belangrijk voor een gezonde voeding. Wist je dat kaas samen met melkproducten ongeveer 40% van de dagelijkse inname van vitamine B12 levert en maar liefst 60% van die vanGeitenkaas met brandnetel Calcium? Nu weet je waarom kaas gezond is.

 

Vetten in kaas

In kaas zit vrij veel vet. Als je aan vet denkt, denk je wellicht gelijk dat dit super ongezond is. Maar, meer vet hoeft niet altijd een probleem te zijn. Je hebt namelijk ook diverse ‘goede’ vetten, zoals Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Je lichaam heeft deze vetzuren nodig, maar kan ze zelf niet aanmaken. Je vindt deze bijvoorbeeld in de diverse kruidenkazen, geitenkaas varianten en ook is de biologische kaas gezond.

 

Is alle kaas gezond?

Vet arm kaaspakketHelaas bevatten de vetten in kaas ook veel verzadigde vetten en is kaas tevens een zoutrijk product. We weten allemaal dat te veel verzadigd vet en zout eten niet goed voor je is. Geniet daarom altijd met mate, zodat het eten van kaas gezond blijft. Moet je echt opletten, dan kan je natuurlijk kiezen voor de minder vette kaassoorten, ook wel light kazen genoemd. Deze worden aangeduid met 20+ en 30+. Je vindt ze ook in onze kaasshop in de categorie minder vette kaas. Deze kaassoorten bevatten minder vet en niet te veel zout.

 

Geniet van onze kaas

In onze kaasshop vind je een ruim assortiment kaas, van jong tot oud. Lekkere jonge kaas met een rijpingstijd van maar vier weken tot aan overjarige kaas die minimaal een jaar gerijpt hebben, meestal nog langer. Als je kaas als onderdeel van een gevarieerd voedingspatroon consumeert, is er niks mis mee. Zolang je niet overdrijft, kunnen we echt zeggen dat kaas gezond is. Kies jouw favoriet en geniet met mate!