Geitenkaas is in populariteit enorm gegroeid de laatste jaren. Dat is ook niet zo vreemd, want geitenkaas is niet alleen erg lekker en zeer veelzijdig, maar ook nog eens super gezond. We vertellen je graag wat de gezonde eigenschappen van geitenkaas zijn. En ben je overtuigd dat geitenkaas gezond is? Dan kun je dit lekkere, bleke kaasje natuurlijk online kopen in onze kaasshop

Geitenkaas versus koekaas

eitenkaas wordt gemaakt van geitenmelk. Geitenzuivel is zachter van smaak dan koemelk en biedt vele gezonde eigenschappen. Zo is geitenkaas onder andere goed voor:

-de spijsvertering
-de botten
-het gewicht

Geitenkaas is licht verteerbaar

Geitenkaas kopen Delekkerstekaas.nlEén van de gezonde eigenschappen van geitenkaas is dat geitenkaas licht verteerbaar is. Dit komt doordat er kleinere melkvetbolletjes in de melk zitten, dan kaas van de koe. Let je dus op de calorieën voor een dieet, kies dan voor geitenkaas.

Sterke botten

Ook is geitenkaas gezond voor je botten, want de kaas bevat namelijk veel fosfor en calcium. Het is algemeen bekend dat calcium je botten sterk en gezond houdt. Geitenkaas kan voor mensen met een calciumtekort zelfs een waardevolle aanvulling zijn.

geitenkaas fenegriek Delekkerstekaas.nlGeitenkaas gezond voor de lijn

Tot slot kunnen we je nog vertellen dat geitenkaas minder calorieën en chemicaliën bevat dan kaas gemaakt van koemelk. Het is dan wel geen caloriearme kaas, maar zeker wel goed tijdens een dieet te gebruiken in bijvoorbeeld salades of op aan cracker.

De witte kleur van geitenkaas

Geitenkaas staat bekend om zijn bleke, soms wittige kleur. Het voer dat koeien en geiten eten bevat meestal caroteen, een oranje kleurstof. Geiten zetten in hun spijsverteringskanaal deze caroteen (uit het voer) om in vitamine A waardoor de oranjeachtige kleur verdwijnt. Koeien zetten deze caroteen niet om waardoor je de oranje/gele kleur in de kaas terecht komt.

Geitenkaas: gezond, veelzijdig en vooral heel erg lekker

Kan iets dat zo simpel is, ook zo lekker smaken? Absoluut! Dat geitenkaas gezond is, dat hebben we je al verteld, maar dat het tevens een heerlijk product is, willen we je natuurlijk ook niet onthouden. De kaas met zijn mooie witte kleur heeft een bijzondere smaak, van uitgesproken zuiver en mild tot aan zout, kruimelig en pittig. De smaak is afhankelijk van het rijpingsproces. Maar of je nu kiest voor jong (dartel), belegen (vleitegeit) of oud (sikkepit), in alle varianten herken je de typische nootachtige en zoete geitenkaas smaak.

Geitenkaas gezond recept scones Delekkerstekaas.nlJe kunt deze kaas uitstekend gebruiken in recepten, zoals geitenkaas scones. Daarnaast horen de gezonde eigenschappen van geitenkaas ook zeker thuis op een kaasplankje. Ook eens geitenkaas uitproberen? Bestel dan jong, belegen, oud of geitenkaas met speciale kruiden in onze online kaasshop en ontdek zelf waarom geitenkaas gezond is.