Een lekker en bijzonder stukje vlees samen met je favoriete Parmezaanse kaas? Geen probleem. Onderstaand recept schotelt je heerlijke varkenswangetjes met Risotto en geraspte Parmigiano Reggiano voor. Niet alledaags, maar zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?

Voor dit smaakvolle diner heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram varkenswangetjes
  • 200 cc gezeefde tomaten
  • 200 cc bouillon
  • 200 gram gekookte basmati rijst
  • 100 gram Parmigiano Reggiano geraspt
  • 50 gram roomboter
  • 500 cc slagroom
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stuks kruidnagel
  • 2 eetlepels gerookte olie
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 1 sjalotje gehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel Balsamico
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout en versgemalen peper

Hoe maak je het klaar?

Neem een braadpan en smelt hier de boter in.

Maak de varkenswangetjes schoon en bak ze mooi egaal bruin in de braadpan. Laat het gehakte sjalotje mee sudderen.

Blus het geheel af met de gezeefde tomaten en de bouillon en voeg de kruidnagel, laurierblaadjes en oregano toe.

Breng het geheel aan de kook en laat alles langzaam, circa 1 uur met een gesloten deksel, op een laag vuurtje garen.

Haal de varkenswangetjes uit de braadpan en zeef de saus. Voeg naar gelang een klein klontje koude roomboter toe.

Neem een pan en verwarm hier de gerookte olie in. Laat het versnipperde sjalotje hierin mee smoren en voeg daarna de gekookte rijst toe en smoor deze ook zacht mee.

Nu is het tijd om de room met de geraspte Parmigiano Reggiano aan het geheel toe te voegen. Laat de Parmezaanse kaas zacht in de room smelten en doe de bieslook erbij.

Tot slot breng je het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper. Eet smakelijk!