Type kaas: Parmigiano Reggiano
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
In de webshop van De Lekkerstekaas.nl worden diverse exclusieve kazen aangeboden. Eén van de kazen die we aanbieden is de Parmigiano Reggiano, of te wel de Parmezaanse kaas. In dit blog artikel kijken we naar deze heerlijke Italiaanse kaas. Hoe wordt hij gemaakt, hoe smaakt de kaas en waarbij kun je deze eten?
De oorsprong
De Parmigiano Reggiano is de Italiaanse benaming voor de kaas die wij in Nederland Parmezaanse kaas noemen. Deze kaas komt oorspronkelijk dus uit Italië, uit de gelijknamige omgeving Parma. Deze kaas bestaat al honderden jaren en de kaas wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt: melk uit de streek Parma, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken! Andere toevoegingen aan deze Italiaanse kaas zijn niet toegestaan.
De échte Parmigiano Reggiano
Een echte Parmezaanse kaas kunt u herkennen aan het zegel dat over de zijkant van de kaas is gedrukt. Hierop staat 'Parmigiano Reggiano'. Hierdoor is goed te herkennen dat het deze kaas is. Alleen kazen uit de provincies Modena, Parma en Reggio Emila mogen alleen deze naam dragen.
Lekker bij pasta
Parmezaanse kaas kan in diverse gerechten gegeten worden. De kaas wordt vaak gebruikt bij pasta gerechten. De kaas wordt dun geschaafd en de plakjes worden over de warme pasta heen gestrooid. Dit geeft een extra lekkere smaak aan bijvoorbeeld spaghetti of macaroni. Maar hoe kan de kaas nog meer gegeten worden? We bieden twee lekkere recepten met Parmigiano Reggiano.
Scones met Parmezaanse kaas
Scones zijn een bekend Engels recept waar vele varianten op zijn bedacht. Kende u de variant al met Parmezaanse kaas? Hiervoor heeft u boter, zelfrijzend bakmeel, verse geraspte Parmezaanse kaas, melk, water en gemalen cayennepeper nodig. Een heerlijke combinatie van ingrediënten. Deze scones smaken goed als lunch of als bijgerecht.
Salade met Parmezaanse kaas en balsamicoazijn
Wilt u een Italiaanse salade maken? Dan is deze salade wellicht een optie voor u. Hiervoor heeft u balsamicoazijn nodig, honing, stukjes Parmezaanse kaas, veldsla, rucola sla en olijfolie. Een heerlijke combinatie van ingrediënten die bij elkaar zorgen voor een lekkere, luchtige salade. Heerlijk bijvoorbeeld als voorgerecht!
In de webshop van De Lekkerstekaas.nl bieden we de enige echte Parmigiano Reggiano aan. Deze kaas heeft een fruitige pikante smaak. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel in onze kaasshop voor dit lekkere exportproduct van Italië.