Gorgonzola kaas kopen

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas. Deze kaas is afkomstig uit het Noorden van Italië. De productie van deze blauwschimmelkaas vindt onder meer plaats in Milaan en Como. De smaak van Gorgonzola is heerlijk zacht en boterachtig. Binnen de Gorgonzola kaas bestaan er weer diverse varianten, zoals de Gorgonzola Dolce, Piccante en de Mascarpone. In dit blogartikel kijken we naar de type kaas Gorgonzola en geven we heerlijke recepten met kaas.

Hét exportproduct van Italië

Wist u dat er jaarlijks zo'n 500 miljoen kilo Gorgonzola kaas wordt geproduceerd? Het is één van de meest geproduceerde kazen van Italië. Het is niets voor niets dus dat deze kaas in talloze recepten voorkomt tegenwoordig. Het is een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld pastasauzen en pizza's. Om de combinatie van het gerecht en de wijn in een Italiaanse sfeer te houden, kunt u qua drankkeuze kiezen voor een goede Italiaanse rode wijn, welke vol en krachtig van smaak is.

Lasagne met gorgonzola

Gorgonzola is heerlijk om te verwerken in diverse pastagerechten. Wat dacht u van lasagne met paddenstoelen en gorgonzola? Hiervoor heeft u 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, kastanjechampignons, melk (600 ml), lasagnevellen, 6 tomaten en geraspte kaas nodig. Als extraatje aan dit recept om het gerecht nog specialer te maken, kunt u 150 gram gorgonzola toevoegen. Eet smakelijk!

Gorgonzola lasagne

Gorgonzola cupcakes

Vindt u gewone cupcakes veel te zoet en wilt u eens wat anders maken? Kies dan voor speciale gorgonzola cupcakes! Hiervoor heeft u naast bladerdeeg ook 1 prei, 3 eieren, crème fraîche (2 el) en 185 gram gorgonzola kaas nodig. Dit gerecht kan lekker als bijgerecht geserveerd worden, als hoofdgerecht of als tussendoortje of lunch. Dat wordt smullen!

Op de kaasplank

Deze Italiaanse kaas kan ook heel goed geserveerd worden op een kaasplankje, heerlijk in combinatie met een goede wijn. Hoe harder de kaas is, des te zwaarder de wijn mag zijn. Gorgonzola is een zachte kaas. Als u deze kaas aanbiedt op een kaasplateau, dan kunt u een heerlijke zoete wijn hierbij serveren.

Gorgonzola is één van de belangrijkste export producten voor Italië en de echte kaaskenners kunnen niet meer zonder deze lekkere kaas. De kaas is inmiddels in talloze recepten verwerkt en smaakt ook lekker op een kaasplankje. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze kaas? Neem dan snel een kijkje in bij onze kaas aanbiedingen!