Truffelkaas is een heuse specialiteit en in een woord: onweerstaanbaar. Deze boerenkaas heeft een uitgesproken smaak en bevat heerlijke stukjes zwarte truffel die de kaas absoluut naar een hoger niveau tillen. Kaas met truffel moet je zeker eens geproefd hebben. Bestel dus snel een stukje truffelkaas in onze kaasshop.

 

Truffel uit Italië

Kaas en truffel is een geweldige combinatie, vandaar dat truffelkaas is ontstaan. De zwarte truffel in onze Hollandse boerenkaas is afkomstig uit Italië.  

Dit exclusieve product is er echt een voor de fijnproever. Goede truffel kan in ons land niet gekweekt worden, want deze lekkernij heeft namelijk een mediterraan klimaat, een kalkrijke bodem en bij voorkeur een wintergroene eik, den of hazelaar nodig om goed tot zijn recht te komen.

 

Om truffels op te sporen gaat een truffelzoeker samen met een hond of varken de Italiaanse heuvels op. Hebben zij de truffels gevonden, dan is het belangrijk dat deze goed rijp zijn, omdat dan alleen de smaak het beste naar boven komt, ook in de truffelkaas.

 truffelkaas

Hollandse truffelkaas

Truffelkaas is een speciale boerenkaas die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Tijdens de bereiding van de kaas wordt aan het einde van het kaasmaken de geraspte zwarte truffel met de wrongel vermengd. Voor een optimale smaak en houdbaarheid krijgt de kaas een pekelbad. Het rijpingsproces dat tot slot volgt, brengt de juiste balans tussen de smaak van kaas en die van de truffels, waardoor een zacht romige kaas met een bijzondere, authentieke smaak ontstaat. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

Toepassingen kaas met truffel

Truffelkaas is een echte specialiteit en is ontzettend lekker om zo uit het vuistje of als plakje op de boterham te eten. Maar ook op een kaasplankje doet boerenkaas met stukjes truffel het zeer goed. Daarnaast laat deze kaas zich ook uitstekend verwerken in gerechten, bijvoorbeeld in een zelfgemaakte pasta, over een salade met rucola en zongedroogde tomaatjes, op een tosti of door de carpaccio met ham en pistachenoten. Probeer het maar eens. Truffelkaas kopen doe je natuurlijk in onze online kaaswinkel.

 

Als je van truffel houdt, is truffelkaas echt een must-have. En als je je gasten iets bijzonders wilt voorzetten, is boerenkaas met stukjes truffel een echte aanrader. De smaak is delicaat en luxe, haast onweerstaanbaar. Je vindt onze truffelkaas onder de Hollandse kaas in de categorie boerenkaas en boerderijkaas.