Truffelkaas, verwennerij voor fijnproevers met 10 serveertips
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Kaas en truffel. Wat een prachtige combinatie. De Italiaanse, zwarte truffel is een exclusief product. Een product voor echte fijnproevers. Logisch, want deze truffel kan niet gekweekt worden. Hij heeft namelijk een speciale bodem (kalkrijk), een precies klimaat (mediterraan) en een geschikte boom nodig om goed tot zijn recht te komen. De beste bomen zijn wintergroene eiken, maar ook sommige dennensoorten en hazelaars komen in aanmerking. Op de juiste Italiaanse heuvels worden de honden en varkens de bergen ingestuurd om met hun uitmuntende neus de truffels te zoeken, diep onder de grond. Truffelzoekers werken overigens liever met honden dan met varkens. De varkens zijn namelijk moeilijk stuurbaar na een truffelvondst.
Hollandse boerentruffelkaas
De gebroeders Slob uit de Alblasserwaard verwerken dit zwarte goud in hun boerentruffelkaas. Een fantastische combinatie! Ze brengen het goede van ongepasteuriseerde boerderijkaas samen met het opwindende, aardse aroma van Italiaanse truffel. Twee broers runnen de boerderij met ongeveer 120 koeien en de derde broer is gespecialiseerd in het maken van romige, verfijnde kazen uit verse, rauwe melk. De zwarte truffel maakt deze kaas onweerstaanbaar. Een trotse aanwinst voor het plateau de fromage, een succes bij iedereen!
Buitenlandse truffelkaas
In onze winkel vind je ook een buitenlandse truffelkaas, een prachtig romige Brie de Meaux. Pure verwennerij: Brie de Meaux met een hart van mascarpone verrijkt met zwarte zomertruffel. Geurig, rijk, bijna smeltend zacht. Kortom, de ideale kaas voor 's avonds, bij kaarslicht!
10 serveertips
- Serveer de truffelkaas met een mooi bijpassend glas wijn. Een volle witte wijn is bijvoorbeeld een perfecte combinatie, een combinatie die het beste in de kaas én de wijn naar boven haalt.
- Laat de truffelkaas de show stelen op een kaasplankje.
- Gebruik geraspte truffelkaas als korstje op je aardappelgratin. Heerlijk in combinatie met wat verse tijm.
- Strooi een handje geraspte truffelkaas over een pizza met paddenstoelen. Daarmee benadruk je de aardse smaak van de paddenstoelen en van de kaas.
- Maak eens een panini met truffelkaas en Italiaanse prosciutto.
- Laat een mooie plak truffelkaas smelten over je entrecote. Laat je entrecote na het bakken rusten in een stukje aluminiumfolie, leg er voordat je 'm goed inpakt een plak truffelkaas op.
- Gooi eens een handje geraspte truffelkaas door de aardappelpuree.
- Ei en truffel is een klassieke combinatie. Strooi eens wat geraspte truffelkaas over je roereitje. Heerlijk op een warm geroosterd briochebroodje.
- Als je je tafelgasten echt wilt verwennen maak dan een gerecht waarin de truffelkaas de hoofdrol speelt, een kaasfondue met truffelkaas bijvoorbeeld. Met een tafel vol bijgerechten zoals heerlijke gedroogde Italiaanse hammen en natuurlijk porcini.
- Of maak deze heerlijke, maar heel gemakkelijke pasta met truffelkaas en zwarte peper:
RECEPT: Pasta met truffelkaas en peper
(4 personen)
Ingrediënten
500 gram pasta (bv spaghetti of tortellini)
5 el Italiaanse Panna con funghi porcini* (of, als je deze niet kunt krijgen, verse slagroom)
125 gr truffelkaas, geraspt
1 el zwarte peperkorrels
Bereiding
- Kook 500 gram pasta net beetgaar in ruim water met zout en giet af. Bewaar een paar eetlepels van het kookvocht.
- Roer 5 el Italiaanse kookroom (of eenzelfde hoeveelheid slagroom) door de pasta en warm goed door.
- Voeg 125 gram geraspte truffelkaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Voeg wat van het kookvocht toe, de saus moet iets smeuïgs houden.
- Stamp 1 el zwarte peperkorrels grof met een vijzel en bestrooi de pasta daar vlak voor het serveren mee.
- Heel lekker met kort gefruite wilde spinazie of gegrilde venkel.
*Panna is een Italiaanse kookroom, verkrijgbaar in verschillende smaken. Bij dit gerecht is Panna con funghi porcini heerlijk. Panna is verkrijgbaar bij Italiaanse speciaalzaken en de horecagroothandel.