Tip voor de feestdagen: kaasfondue
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
De feestdagen staan alweer voor de deur, dat betekent: gezelligheid met familie en vrienden, cadeautjes en natuurlijk lekker eten! Een avondje gourmetten, een uitgebreid diner, of wat dacht u van een heerlijke avond kaasfondueën? In dit blog artikel kijken we naar een aantal heerlijke kaasfondue recepten.
Wat is kaasfondue?
Fondue is een gerecht. Hierbij worden kleine voedingsmiddelen, bijvoorbeeld brood, ondergedompeld in warme vloeistof, bijvoorbeeld in kaas. Fondue betekent letterlijk 'gesmolten' in het Frans. We spreken in dit geval dus over gesmolten kaas. Het oorspronkelijke kaasfondue recept komt uit Zwitserland. Er bestaan inmiddels talloze recepten.
Klassieke Zwitserse kaasfondue
Een heerlijk kaasfondue recept is de klassieke Zwitserse kaasfondue. Hier gaat de heerlijke Zwitserse Gruyère kaas in (400 gram) samen met de Emmentaler kaas (400 gram). Dit gaat gepaard met 1 teentje knoflook, een klein beetje droge witte wijn, 1 el maïzena en 3 el kirsch. Om de fondue op smaak te brengen, gebruikt u versgemalen zwarte peper en nootmuskaat. Dit gerecht is zeer geschikt voor vegetariërs, want er wordt geen vlees gebruikt in dit recept.
Hollandse kaasfondue
Dit recept maakt gebruik van maar liefst 4 verschillende soorten kazen. Hiervoor wordt belegen geitenkaas gebruikt (175 gram), oude kaas (50 gram), belegen boerenkaas (225 gram) en Hollandse gatenkaas (125 gram). Een heerlijke combinatie van 4 verschillende kazen. Daarnaast wordt hierbij ook een klein beetje droge witte wijn gebruikt, chilipeper en maiszetmeel. Ook dit gerecht is zeer geschikt voor vegetariërs en is een lekkere variant op de klassieke kaasfondue.
Engelse kaasfondue
Iets heel anders, is de Engelse kaasfondue. Dit recept is niet geschikt voor vegetariërs, want er gaan dikke plakken bacon in. Daarnaast ook 1 teentje knoflook, 4 dl Irish Red bier, een halve el citroensap, 1 el mosterd, 2 el maïzena en 3 el slagroom. De kaas die erin gaat is de cheddar kaas. Dit is een heel ander soort recept, maar absoluut ook heerlijk van smaak.
Op de website van De lekkerstekaas.nl kunt u heerlijke kaas kopen welke zeer geschikt is voor een kaasfondue. Neem snel een kijkje in onze overzichtelijke webshop voor een uitgebreid assortiment aan kaas! Tevens bieden we in de webshop ook een professionele kaasfondueset aan. Deze authentieke fondueset is gemaakt van gietijzer. Met de kaasfondueset en de diverse kazen uit onze webshop bent u verzekerd van een gezellige en heerlijke avond kaasfondueën.