Parmigiano is uitstekend in diverse pastagerechten te gebruiken. Het geeft je gerecht een bijzondere, karakteristieke smaak. Wij gaan voor de Tagliatelle met Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?

Om Tagliatelle met Parmigiano klaar te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 

  • 300 gram Parmigiano Reggiano
  • 250 gram Tagliatelle
  • 5 champignons
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje rucola
  • Halve rode paprika
  • Half glas droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Peper & zout

 

Hoe maak je het klaar?

Snijd de courgette, aubergine, champignons en paprika in kleine blokjes.

Doe wat olijfolie in een pan, fruit hier de groenten in en voeg het teentje knoflook bij.

Zodra de groenten zacht zijn, haal je de knoflook eruit en voeg je 150 gram Parmigiano Reggiano toe. Meng tevens het halve glas wijn (bij voorkeur Lambrusco Emiliano) door de groente en de kaas en roer het geheel totdat er een soort crème ontstaat.

Kook de Tagliatelle in circa 3 minuten totdat deze net gaar is. Voordat je de pasta afgiet, haal je er een beker kookwater uit.

Doe de Tagliatelle in de pan met de groentemix. Voeg vervolgens de overige 150 gram Parmezaanse kaas en de beker kookwater toe.

Zet het vuur hoog en meng de pasta met de saus door goed te roeren.

Nu is je gerecht klaar om te serveren. Verspreid ter garnering enkele blaadjes rucola over de Tagliatelle met Parmigiano Reggiano.