Parmigiano in Spinaziesoep
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Toe aan een lekker en gezond gerecht met een Parmezaanse kaassmaak? Lees dan vooral even verder. Het gerecht ‘Spinaziesoep met Parmigiano’ zal zeker jouw smaakpapillen verrassen.
Wat heb je nodig?
Voor dit smaakvolle soepje hebben wij de volgende ingrediënten gebruikt:
- 1 kilo spinazie
- 4 aardappels
- 160 gram Parmigiano
- 125 ml koksroom
- 15 gram roomboter
- Halve ui
- Zout
- Water
- Aceto Balsamico Tradizionale di Modena of Balsamico azijn
- Staafmixer
Hoe maak je het klaar?
Laat de roomboter smelten, snijd de ui fijn en fruit deze hier zachtjes doorheen.
Geef de spinazie een wasbeurt en voeg deze na het uitlekken toe aan de glazig (doorzichtig) geworden uitjes.
Snijd de rauwe aardappels in dunne plakjes en voeg deze samen met wat zout en de geraspte Parmigiano Reggiano eveneens toe aan de spinazie en uitjes.
Laat het geheel enkele minuten door pruttelen. Giet er vervolgens water bij totdat het geheel onder water staat. Laat alles 15 minuten koken.
Neem de staafmixer en mix alles fijn.
Voeg de koksroom toe.
Geef de soep een finishing touch door deze met flinters Parmezaanse kaas (dit doe je eenvoudig met een kaasschaaf) en enkele druppels Balsamico te serveren!