Schapenkaas in the picture
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Schapenkaas; een lekker bleek kaasje
Van schapenmelk wordt de heerlijkste schapenkaas gemaakt. De melk van schapen heeft een hoge voedingswaarde en is tegelijkertijd licht verteerbaar. En omdat de melk veel eiwit bevat, opvallend veel belangrijke vitamine A, B en C heeft en daarnaast rijk is aan mineralen, is deze kaas ook nog eens super gezond.
Schapenkaas is een halfharde, enigszins bleek ogende kaas. Schapen dragen de kleur van het gewas dat ze eten niet over op de melk. En aangezien kleurstoffen er tijdens de bereiding van de kaas ook niet aan te pas komen, behoudt de kaas zijn witachtige kleur. Wil jij weleens een stukje van deze kaas proeven? In onze kaasshop kun je online schapenkaas bestellen.
Schaapachtig lekker
Schapenkaas heeft een volle smaak. Hoe langer de kaas rijpt, hoe pittiger deze wordt. Liefhebbers van deze kaas, typeren de smaak ook wel als ‘schaapachtig’.
• Jonge schapenkaas is mild en romig
• De belegen variant is romig en licht pittig
• Spaanse Manchego, variërend van fruitig en licht zoetig tot krachtig, zoet en vol
• Italiaanse Pecorino is fruitig en licht zoutig van smaak
• Franse Roquefort is intens pittig, ziltig en romig
• Schapenkaas met fenegriek heeft een milde smaak met een nootachtige byte
Toepassingen
Overweeg jij schapenkaas te kopen, maar ben je nog niet overtuigd? Wij vertellen je graag op welke manieren je kaas van schapen allemaal kunt gebruiken. Je kunt schapenkaas net als gewone kaas gewoon als beleg op je boterham eten of serveren als blokjes bij de borrel. Daarnaast laat deze kaassoort zich ook prima verwerken in diverse gerechten, bijvoorbeeld als bereiding voor sauzen, als kleine blokjes in salades of voor het gratineren van een gerecht.
Enkele voorbeelden van gerechten:
• Schapenkaas in bladerdeegrolletjes; een lekker Hollands bijgerecht
• Knoflookbrood met schapenkaas en serranoham; een smaakvol tapasgerecht
De harde Italiaanse Pecorino kan bijvoorbeeld, vanwege zijn kenmerkende en zoutige smaak, uitstekend worden gebruikt in pastagerechten of voor de bereiding van sterk smakende sauzen. Bestel schapenkaas online en maak je eigen unieke, smaakcreaties.