Deze salade van spinazie, avocado, truffelkaas en walnoten is een heerlijk lunchgerecht, maar kan ook prima als avondmaaltijd wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

De licht pittige smaak van de spinazie combineert fantastisch bij het aardse van de truffelkaas. De knoflookcroutons en de walnoten geven het gerecht een stevige bite en de romige avocado maakt het helemaal af. Voor de dressing gebruik je een goede olijfolie gecombineerd met een scheutje truffel- of walnootolie.

 

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • halve zak spinazie, gewassen
  • zakje veldsla
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 150-200 gram truffelkaas, in kleine plakjes of blokjes
  • een handje walnoten
  • croutons

Ingrediënten voor de dressing:

  • goede olijfolie
  • walnoot- of truffelolie
  • appelcider azijn
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • zout & peper

Hoe maak je deze salade klaar?


Croutons zijn zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst. Neem hiervoor 2 sneetjes oud (zuurdesem)brood, verwijder de korst en snijd het brood in dobbelsteentjes.  Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de croutons bruin en krokant. Haal de pan van het vuur en knijp een teentje knoflook over de croutons.

De dressing maak je eenvoudig in een jampotje. Doe in een lege, schone jampot 2 delen olie op 1 deel azijn, voeg de mosterd, het zout en de peper toe. Draai het deksel op het potje en schud flink.

Neem twee grote borden en vul deze met de spinazie en de veldsla. Meng dit met een theelepel van de dressing. Maak de borden mooi op met de truffelkaas, de rode ui en de avocado. Verdeel de rest van de dressing over de salade en maak af met de croutons en de walnoten. Een feestje!