Raclettekaas kopen via Delekkerstekaas.nl is een uitstekend idee als je wilt gaan raclette. Bij ons kun je namelijk voor een vriendelijke prijs een hele of halve raclette kaas online bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Natuurlijk is het eveneens mogelijk kleinere stukken te kopen van onze echte boeren raclette kaas.

 

Wraclette kaasat is raclette eigenlijk?

Raclette is hét nationale gerecht van de Zwitsers (naast kaasfondue) waarbij een echte raclettekaas eenzijdig wordt verwarmd door een speciale raclette-machine of door een vuur. De zacht geworden kaas kun je na enige tijd van het grote stuk kaas schrapen en met allerlei toebehoren eten. Raclette is dus vooral erg gezellig. Steeds meer mensen beginnen deze Zwitserse traditie te waarderen en besluiten via onze kaasshop raclettekaas te kopen.

Het ontstaan van raclette

Raclette is ontstaan in het hooggebergte waar herders met hun kuddes vee tijdens de zomerperiode van juni tot september verbleven. Hun warme maaltijd bestond uit spies met een homp kaas, die ze dan boven een open vuur hielden. De gesmolten kaas schraapten ze met hun mes op een stuk brood. Schrapen betekent in het Frans ook râcler.

Volgens een andere legende is raclette in de wijngaarden ontstaan. De wijnboeren gingen op een herfstachtige dag om een vuur zitten voor het middageten. Ze hadden brood, kaas en wijn bij zich. Omdat een van hen zin had in iets warms, besloten ze de kaas boven het vuur te smelten, waardoor raclette (schrapen) was geboren.

 

Raclette serveren

Allereerst ga je natuurlijk in onze online kaaswinkel voordelig een halve raclettekaas kopen. De basis van het gerecht is dus dat je de kaas aan één kant laat smelten en de verwarmde kaas op je bord schraapt. Je kunt raclette met allerlei producten eten, zoals:

-       Gekookte of gepofte aardappelen
-       Augurken en zilveruitjes
-       Snacktomaatjes
-       Champignons
-       Paprika
-       Noten
-       Diverse soorten worst, bijvoorbeeld ham
-       Brood, bijvoorbeeld dadel- of vijgenbrood

Iedereen aan tafel bepaalt zelf wat hij/zij bij de gesmolten kaas eet en wanneer het weer tijd is voor een volgende portie. Raclette is dus een ontspannen manier van eten.

Wil jij dit ook? Koop dan zeker een goede hele of halve raclette kaas. Bij ons kun  echte racletteje de ware raclettekaas kopen, de Raclette Fermier, een pure, rauwmelkse versie, bereid in de hoge alpenweiden in de Franse Savoie. Daarnaast hebben wij ook de ongepasteuriseerde raclette kaas rechtstreeks uit de Franse Alpen, smeuïg en zeer intens.

Wil je een echt goede raclettekaas kopen? Onze online kaasshop is dan een goede keuze!