Raclette behoort naast kaasfondue tot één van de nationale gerechten van Zwitserland. In Nederland racletten we meestal in de winter, maar wist je dat je dit heerlijke kaasgerecht ook gewoon in de zomer kunt eten, lekker buiten op een warme zomeravond? We noemen het dan barbeclette ofwel barbecueën met raclette kaas. En raclette kaas kopen doe je natuurlijk bij Delekkerstekaas.nl.

Raclette in de winter

Tijdens hartje winter zorgen de donkere en koude dagen ervoor dat we vooral de gezelligheid binnen opzoeken. Gezellig met vrienden of familie een knus avondje raclette laat ons dan zeker genieten van het winterseizoen. Voor het smelten van de raclette kaas zijn speciale raclette apparaten verkrijgbaar. Als de kaas smelt, schraap je deze voorzichtig af. Je laat de gesmolten kaas op je bord lopen en eet deze met wat brood, aardappelen, groenten en zilveruitjes. Gezellig racletten in de winter!

Barbeclette in de zomer my_image3082

Racletten is tevens dé oplossing voor op een zwoele zomeravond, maar dan lekker in de buitenlucht. We noemen het dan barbecletten of wel kaas smelten op de barbecue met behulp van specifieke pannetjes. Laat de raclette kaas in het pannetje op de barbecue smelten. De speciale anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je kaas niet vastplakt als deze gesmolten is. Je kunt de raclette kaas natuurlijk ook versieren met andere producten, zoals stukjes paprika en je eet het in combinatie met brood, stukjes (gepofte) aardappel en wat tafelzuur. Gezellig barbecletten in de zomer!

Raclette kaas kopen

Wil jij deze zomer naast de traditionele barbecue ook eens iets bijzonders doen? Dan is barbeclette absoluut een aanrader. In onze kaasshop koop je een compleet setje. Je ontvangt dan een stuk raclette kaas, een pannetje en een spatel. Je hoeft verder alleen nog maar te zorgen voor wat toebehoren. Natuurlijk kun je de pannetjes en de raclette kaas ook los kopen, aan jou de keuze!

raclette kaas

Raclette apparaat huren & barbeclette kopen

Toch liever racletten, maar heb je geen raclette apparaat? Wist je dat je bij de Lekkerstekaas.nl een apparaat in bruikleen kunt krijgen? Handig om het eens uit te proberen. Neem voor meer informatie contact met ons door een e-mail te sturen naar klantenservice@delekkerstekaas.nl of vul het contactformulier in. Wil je een barbeclette met raclette kaas kopen? Surf dan snel naar onze categorie raclette kaas.