recept pizza belegen boerenkaas recept Delekkerstekaas.nl

Onze belegen boerenkaas is een heerlijke zachte en lichtzoete kaas die perfect smelt in de oven. Een ideale kaassoort dus om te gebruiken voor allerlei smakelijke gerechten, bijvoorbeeld voor een pizza!

boerenkaas belegen Delekkerstekaas.nlIn dit recept gebruiken we belegen boerenkaas, oftewel kaas van de boerderij! De heerlijk romige smaak komt helemaal tot zijn recht op een pizza slice. Ben je dol op pizza en kaas? Dan is dit gerecht niet alleen te gebruiken als tussendoortje, maar ook als lunch of als avondmaaltijd. Voor welk moment van de dag je het ook gaat maken, je hebt er geen deeg voor nodig en in een handomdraai ben je klaar. Dat wordt genieten!

Wat heb je nodig voor 4 pizzapunten met belegen boerenkaas?

1 tortillawrap (of 1 verse pizzabodem)
60 gram belegen boerenkaas
2 eetlepels gezeefde tomaten of tomatenpuree
verse groenten naar smaak, zoals tomaat, champignons, paprika, mais, rode ui, olijven etc.
1 eetlepel basilicum
peper en zout (naar smaak)

Zo bereid je de pizza met boerenkaas!

1 - Verwarm de oven voor op 190 graden

2 - Meng de gezeefde tomaten (of tomatenpuree) met de basilicum en bestrijk de tortilla met dit mengsel

3 - Snijd de groenten in kleine stukjes

4 - Beleg de tortilla met de gesneden groenten

5 - Verdeel de belegen boerenkaas over de tortilla en de groenten. Je kunt de boerenkaas in plakjes snijden met een kaasschaaf, of de boerenkaas raspen. Doe wat je makkelijk vindt!

6 - Zet de belegde tortilla circa 5 minuten in de oven om de boerenkaas te laten smelten (190 graden). Is de kaas nog niet helemaal gesmolten? Stel dan nog een paar minuten extra in.

7 - Haal de pizza met boerenkaas uit de oven en snijd deze in vier gelijke stukken. Eet smakelijk!

Boerenkaas kopen

boerenkaas Delekkerstekaas.nlDe belegen boerenkaas is verkrijgbaar in onze online kaaswebshop. Kies voor een halve kilo kaas, een kilo kaas, een kwart kaas, een halve kaas of een hele kaas. Onze belegen boerenkaas is altijd scherp geprijsd en vers van het mes. Ontdek ook onze andere kazen!

Heb je ook een lekker recept met kaas wat je graag wilt delen? Laat het ons weten!