Ben jij dol op schapenkaas of wil je deze kaassoort eens een keer proberen? In onze kaasshop kun je Pecorino kaas kopen. Je vindt hem tussen de Italiaanse kazen, want deze lekkere kaas is afkomstig uit Italië en gemaakt van de melk van schapen. Echt het uitproberen waard!

Bereid volgens lokale traditie

Voordat je Pecorino bestellen gaat, willen we je eerst nog iets meer over deze bijzondere kaas vertellen. Pecorino dankt zijn naam aan het Italiaanse pecora, wat schaap betekent en is feitelijk een verzamelnaam voor diverse soorten schapenkaas. In vrijwel heel Italië wordt deze kaas bereid. Smaak, rijptijd en textuur zijn echter streekgebonden, want elke kaassoort wordt volgens de lokale traditie gemaakt.

Pecorino Romano

Pecorino Romano is de bekendste soort die we kennen. Je kunt deze Pecorino kaas kopen in onze kaasshop. Deze variant is al vrij oud, want zelfs de Romeinse soldaten aten deze kaas al. Je zou denken dat de Romano kaas uit de regio Rome komt, maar dat is niet waar. Van oorsprong wordt deze kaas namelijk in Sardinië geproduceerd, van de melk van schapen die grazen van het stugge gras op de borstelige heuvels. De kaas werd echter zo populair dat de Romeinen deze naar Rome zijn gaan importeren en zo kreeg de kaas de naam Romano. Ontdek waarom deze kaas zo populair is door Pecorino te bestellen.

Zoutachtige smaak

Als je Pecorino kaas kopen gaat (de Romano), zul je al snel merken dat de smaak zoutachtig is. Dit komt omdat deze kaas met zeewater wordt gewassen tijdens de bereiding. Hoe langer de kaas rijpt, hoe sterker en zouter de smaak is. De krachtige Pecorino Romano kaas kent een harde structuur, naar het kruimelige toe en doet sterk denken aan Parmezaanse kaas. Je kunt zowel Parmigianno Reggiano als Pecorino bestellen in onze online kaaswinkel.

pecorinoPecorino toepassingen

Pecorino kaas is vanwege zijn sterke, zoute smaak uitstekend te gebruiken in combinatie met pasta’s. Houd jij van pastagerechten? Dan kun je gerust Pecorino bestellen. Geraspt is deze kaas voor velen dé kaas voor over de spaghetti en andere heerlijke gerechten uit Midden- en Zuid-Italië. Daarnaast doet Pecorino Romano het ook zeer goed op een kaasplankje met andere kazen en niet te vergeten peer of confituren. Geef je binnenkort dus een etentje of organiseer je een gezellige avond met vrienden of familie? In onze kaasshop kun je Pecorino kaas kopen.