Pecorino kaas is een Italiaanse schapenkaas die bekend staat om zijn harde, soms wat kruimelige structuur en zoutachtige, pittige smaak. Doordat de kaas tijdens de bereiding in zeewater wordt gewassen, ontstaat de zilte smaak. Deze bijzondere kaas is in Italië net zo belangrijk als de Parmezaanse kaas. Qua textuur lijken de twee zelfs op elkaar. Bij delekkerstekaas.nl shop je natuurlijk voordelig Pecorino Romano kaas.

De oorsprong van Pecorino Romano

Vele historische documenten bewijzen dat Pecorino kaas ruim 2000 jaar geleden al in het dagelijkse leven van mensen bestond. Je zou denken dat de Pecorino Romano vanwege zijn naam uit Rome komt, maar dat is niet waar. De kaas wordt onder meer gerijpt in de ondergrondse kelders in de omgeving van Siena, in de grotten van Toscane en op het eiland Sardinië. De Romeinen zijn deze kaas, vanwege zijn populariteit, gaan importeren naar Rome. En zo ontstond de naam Romano.

pecorino

Wat is Pecorino voor kaas?

Pecorino is een pittige schapenkaas. De naam is afgeleid van het woord ‘schaap’ dat in het Italiaans ‘pecora’ betekent. De kaas wordt gemaakt van de melk van schapen. Deze schapen grazen op de ruige Italiaanse heuvels en op het stugge gras, waardoor zij extra smaakvolle melk produceren. Dit resulteert weer in de karakteristieke smaak van de kaas. Pecorino kaas kent middellange en lange rijpingsperiodes, van vijf tot acht maanden. Hoe langer de kaas rijpt, hoe scherper de smaak.

Optimaal genieten van Pecorino Romano

Schapenkaas is heel gezond dankzij de hoge concentratie vitamine A, B en C.
Pecorino Romano is bovendien een uitstekend alternatief voor mensen met een koemelkallergie. De kaas scoort zeer goed op een kaasplateau vergezelt met een lekker glas wijn. Daarnaast is Pecorino ook uitstekend geschikt als kaas ingrediënt in de keuken. Door de kaas te raspen en toe te voegen aan bijvoorbeeld een salade, soep of pasta wordt een extra smaaksensatie gecreëerd. Of maak eens een heerlijke pesto met deze schapenkaas.

Delekkerstekaas.nl snijdt
Pecorino Romana kaas vers van het mes. De kaas is dankzij zijn harde structuur prima per post te verzenden. Vandaag voor 14:00 uur besteld is morgen genieten!