Parmezaanse kaas kopen? Surf dan snel naar onze kaasshop en klik op de speciale categorie met Parmezaanse kaas. Hier vind je allerlei varianten van deze Parmigiano Reggiano, die zowel los als in trio als in geschenkbox verkrijgbaar is.

Parmezaanse kaas heelEen geliefde, herkenbare kaas

Parmezaanse kaas wordt van oudsher in de Italiaanse keuken gebruikt. Tegenwoordig is Parmigiano Reggiano ook in de rest van de wereld erg geliefd. Deze kaas behoort tot de familie van de keiharde, Italiaanse ‘Grana’ kazen en wordt al eeuwenlang op kleine boerderijen gemaakt. Echter mag alleen kaas uit de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantua zich Parmigiano Reggiano noemen. Wil je Parmezaanse kaas kopen? Deze is te herkennen aan het zegel op de zijkant van de glanzende, goudbruine korst.

Parmezaanse kaas van Delekkerstekaas.nl

In onze kaashop kun je online Parmezaanse kaas kopen. We hebben er een speciale categorie voor. Hier vind je onder meer: Parmezaanse kaas kopen

  • Parmigiano Reggiano minimaal 28 maanden gerijpt, de enige echte
  • Trio Parmezaanse kaas 22 maanden gerijpt
  • Red een kaas Parmigiano Reggiano 24 maanden gerijpt
  • Parmezaanse kaaskado’s

Parmigiano Reggiano is niet alleen lekker. Door het kopen van Parmezaanse kaas lever je bovendien een bijdrage aan het behoud van de kaasmakende boeren in Italië.

Parmezaans kaaskado met kaasmesjeParmezaan kenmerken

Ga je Parmezaanse kaas kopen? Dan koop je een smaakvolle kaas die van koeienmelk is gemaakt. De kazen lijken op kleine biervaatjes. De korst is glanzend goudbruin en geheel met de naam van de kaas bedrukt. Van binnen is de kaas mooi strogeel, kent hij een korrelig karakter en bevat krokante kristallen. Hoe langer de kaas rijpt, hoe harder deze wordt. Parmegiano Reggiano is vrij lastig om te snijden. Je kunt het beste een speciaal steekmesje gebruiken. De geur van de kaas is uitgesproken. Een goede Parmezaan smaakt heerlijk vol en fruitig met een zilte ondertoon en de nasmaak blijft lang hangen.

Parmezaan toepassingen

Als je Parmezaanse kaas kopen gaat, koop je een zeer veelzijdige kaas. Veel mensen strooien hem geraspt over pasta of in de soep en dunne schaafsels maken iets bijzonders van elke salade. Er zijn diverse Parmezaanse kaas recepten te vinden. Daarnaast is Parmigiano Regianno ook bijzonder geschikt als dessertkaas. Serveer hem op een kaasplankje met wat vijgen, fruit, noten of een confiture. Natuurlijk scoort deze kaas tevens goed in kleine blokjes bij de borrel. parmezaanse kaasplankje

Nog niet overtuigd van Parmigiano Reggiano? Ga naar onze speciale categorie om een stukje Parmezaanse kaas te kopen en ontdek wat deze kaas met je doet!