Parmezaanse kaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Een geweldig lekker Italiaans streekproduct
Parmezaanse kaas is tussen het assortiment kazen geen onbekende meer. Door de jaren heen is deze kaassoort enorm in populariteit gestegen. Dat vinden wij van Delekkerstekaas.nl helemaal niet vreemd, want Parmigiano Reggiano, de originele naam voor deze Parmezaan, is een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen is. Liever gelijk Parmezaanse kaas bestellen? Surf naar onze kaasshop of klik hier voor alle soorten.
Geur- en smaakbeleving Parmigiano Reggiano
Parmezaanse kaas is korrelig van structuur en valt op vanwege zijn oranje-gele korst. De geur is licht aromatisch met een vleugje stallucht (hooi en gras). De aangename geur zorgt ervoor dat je blijft ruiken aan deze kaas. Parmigiano Reggiano is daarnaast vol en licht pikant van smaak. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de smaak intenser en krijgt deze een noodachtige touch. Verschillende smaken vind je in onze online kaaswinkel waar je deze Parmezaanse kaas kopen kan!
Parmezaan versus Grana Padano
Beide kaassoorten worden in Italië geproduceerd. Echte Parmigiano Reggiano mag alleen in de regio’s Bologna, Modena, Parma, Mantua en Reggio-Emilia worden gemaakt van de melk van vrij rondlopende koeien die gevoerd worden met gras en hooi. Grana Padano wordt ook in andere Italiaanse regio’s bereid en voor de productie van deze kaas mag daarnaast ook de melk van anders gevoerde koeien worden gebruikt. Zowel Grana Padano als Parmigiano Reggiano bestel je eenvoudig via onze kaasshop.
Verschillende soorten Parmigiano Reggiano
Binnen de officiële Parmezaanse kaas zijn ook weer verschillende soorten te onderscheiden, namelijk:
- Parmigiano Reggiano, de traditionele Parmezaan.
- Solo di Bruna, een bijzondere kaas gemaakt van de melk van bruine Alpenkoeien. Deze melk is nog rijker en wordt ook wel het witte goud genoemd.
- Vacche Rosse, een speciale kaas gemaakt van de melk van rode koeien.
Een veelzijdige kaas
Parmezaanse kaas is zeer lang houdbaar. Omdat de kaas kostbaar en brokkeling is, wordt deze niet echt als broodbeleg gegeten. De kaas wordt dankzij zijn karakteristieke smaak meer als garnering gebruikt. Je kunt de kaas bijvoorbeeld gebruiken om schotels mee te gratineren of de kaas geraspt of geschaafd over je pasta of salade te strooien. Daarnaast smaakt deze brokkelkaas ook heerlijk uit het vuistje bij de borrel. In onze kaasshop vind je tevens speciale kaasmesjes voor Parmezaanse kaas. Tot slot kunnen we je vertellen dat deze kaas het ook erg goed doet als kaascadeau. Parmezaanse kaas bestellen voor een verjaardag, bedankje of gewoon zomaar, het kan allemaal en succes is verzekerd!
Wil jij Parmezaanse kaas kopen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Regelmatig hebben wij lekkere en aantrekkelijke Parmigiano Reggiano aanbiedingen.