• Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden
  • Vers van het mes
  • Levering in heel Europa
  • Gratis verzenden vanaf 30,- in heel NL

kaasshop

Dé online kaasshop

  1. Kaas op vakantie, vroeger en nu

    Kaas op vakantie, vroeger en nu We waren jong. Bij het Lac des Settons, aan de kant van het gehucht Le Cerney, mocht vroeger vrij gekampeerd worden. Langs de bosrand hadden we onze tentjes neergezet. Het kleinste deed dienst als fouragetentje. In een paar blikken bussen zat kaas. De smaak van echt Hollandse Boerenkaas was voor ons onmisbaar. Kaas had...
  2. Kaas op vakantie

    Kaas op vakantie, met zijn allen Het komt steeds vaker voor. Ouders die met hun kinderen en kleinkinderen meegaan naar hetzelfde vakantieadres. Meestal één van de ouderparen. Het komt ook al voor dat beide ouderparen meegaan. Ze reizen in een soort groepsverband in de eigen auto, de caravan of de camper over dezelfde route en houden onderweg via het mobieltje...
  3. Vaderdag

    Zondag 16 juni is het Vaderdag! Over de hele wereld wordt Vaderdag, vanaf maart tot december, op verschillende dagen en vaak ook om verschillende redenen gevierd. Het is wereldwijd dé dag om vader te laten merken dat je om hem geeft. Vader die de band van je fiets plakt of met je gaat voetballen. Vader die met goede raad terzijde...
  4. Dartelkaas

    Het is een feest om te zien. Dartelende koeien die na een lange winter de stal verlaten. De boer heeft de deuren wijd opengezet. De ogen van de koeien beginnen te glanzen. Ze schudden met hun kop en strekken de benen. Het gras en de vrijheid in de verte lonkt. Het gras glimt van de laatste lenteregen. Dan zijn de...
  5. Comté

    "Het beste is vaak het eenvoudigste…" Marcel Petite Marcel Petite heeft tegen de stroom in gewerkt aan zijn filosofie om altijd een authentiek product, met als voorwaarde de biologische landbouw, te leveren. Dat is hem gelukt. Hij werd daarbij in de 60-er jaren geïnspireerd door de stichter van “La Maison Petite”. Fort St.Antoine en Granges-Narboz zijn twee kleine dorpen in...
  6. Abondance AOC, een overvloed aan smaak

    Abondance AOC… een overvloed aan smaak Het landschap is lieflijk. De balkons van de goed bewaard gebleven, enorm grote, houten chalets staan in de zomer vol met bloemen. In de winter is het een skioord. U bent in de vallei van de Haute- Savoie met daarin het kleine dorpje Abondance met in de verte de indrukwekkende Mont Blanc. In de...
  7. Video: Affinage van diverse soorten kaas uit de Savoie

    Bekijk hieronder onze video over de affinage van diverse soorten kaas uit de Savoie: Affinage van diverse soorten kaas uit de Savoie, Adri den Dekker, delekkerstekaas.nl from Adri den Dekker on Vimeo.
  8. Wilde Weide Kaas, kaas met een verhaal !

    In het Groene Hart van Nederland, een veenweidegebied omringd door de steden Rotterdam, Leiden, Haarlem en Utrecht, ligt in Zoeterwoude, één van de kleine plaatsen die in de streek te vinden zijn, de kaasboerderij “ De Vierhuizen ”. Theo en Lidia en zoon Freek van Leeuwen vormen één van de drie kaasfamilies in het gebied die biologische Wilde Weide Kaas...
  9. Raclette, een aparte belevenis!

    Raclette is niet zo algemeen bekend als kaasfondue maar is zeer de moeite waard het te gaan proberen. Fijnproevers kennen het al lang. Raclette is ontstaan uit het Franse woord râcler dat schaven of schrapen betekent.Dat is het verschil tussen fondue waar kaas in wijn of bouillon gesmolten wordt. Fondue en Raclette hebben wel iets gemeen. Beide manieren om van...
  10. Milieubewust, was het maar zo..

    Het gebeurt onder onze ogen. Op de verpakking staat Rundvleeskroket. Het blijkt met Paardenvlees vermengd te zijn. Op een doosje staat scharrelei. De kippen van deze eieren hebben niet gescharreld, ze staan stijfopgepakt tegen elkaar. De plofkip is het resultaat van toediening van preparaten om de groei te versnellen. Wilde zalm blijkt vaak gekweekt te zijn en nog wel met...