Het is bijna zover. De klok staat alweer op zomertijd en we staan aan de start van de eerste feestdagen in het voorjaar. Samen met de viering van Goede Vrijdag kunnen we genieten van een lang weekend. Met Pasen kunt u natuurlijk lekker uit eten gaan, maar een klein feestje thuis is net zo gezellig. Iedereen viert Pasen op zijn eigen manier en voor deze dag ligt niets vast. Maar één ding wel: op deze feestdag is er geen mooiere start dan een gezellig en lekker paasontbijt met het gezin. Een feestelijk gedekte tafel met allerlei lekkernijen waar het eten van ei centraal staat. En, waar volgens ons een plakje Hollandse kaas of Boerenkaas niet mag ontbreken!

Pasen, wat vieren we eigenlijk?

De feestdagen staan vaak al automatisch in onze agenda’s en komt het wel eens voor dat niet iedereen kan benoemen wat we nou eigenlijk vieren. Daarom vertellen we de reden voor deze feestdag nog even in het kort. Pasen is een Christelijke feestdag waar de wederopstanding van Christus gevierd wordt. Het is het einde van de vastenperiode en het inluiden van het voorjaar. Na de grote schoonmaak en het verruilen van de winterkleding, is het tijd voor feest: Pasen. En volgens traditie hoort lekker eten maar ook het uitdelen van eten hierbij. 

Paasontbijt samenstellen

Pasen start met het maken van een paasontbijt en u kunt dit laten bezorgen of helemaal naar eigen smaak zelf maken. Als u voor de laatste optie kiest, hebben we een paar tips. Alles begint met een feestelijk gedekte tafel, waar naast alle lekkernijen, een ei natuurlijk niet mag ontbreken. Maar wat zetten we dan op tafel? Dat is voor iedereen anders. Voor de een is dat een koolhydraat arm ontbijt, waar de ander juist de voorkeur geeft aan een uitbundig en calorierijk ontbijt. De viering van Pasen gaat in elk geval niet over de grootte van het ontbijt. Het gaat meer over de gezelligheid van samen eten met het gezin.

Naast wat we gewend zijn bij een uitgebreider ontbijt, mag met Pasen een lekkernij als een paasstol of luxe vleeswaren niet ontbreken. Daar hoort het vertrouwde plakje Goudse belegen kaas natuurlijk ook bij! Voor deze gelegenheid kunt u ook voor een iets luxere variant. Speciaal voor de fijnproever, hebben we bijvoorbeeld ook Truffelkaas in het assortiment.

Voorbeelden van gerechten voor het Paasontbijt of paasbrunch die het prima doen deze dag zijn bijvoorbeeld:

-Hartige muffin met ontbijtspek, ei en kaas
-Bladerdeegbakje met ham en ei
-Gevulde croissants met ham en kaas
-Een mini Quiche Lorraine
-Clubsandwich 
-Gevulde broodjes met ei en een gratin van kaas
-Croque-monsieur

Paasontbijt of Paasbrunch?

Met Pasen is het ontbijt dus uitgebreider dan wat we normaal gesproken op tafel zetten. Tegenwoordig zijn we vast niet zo hongerig als de mensen toen na de vastenperiode, maar het is een in ere gehouden traditie. Voor velen is het een lang weekend vrij om even uit te rusten en zijn we niet allemaal vroege vogels met Pasen. Het paasontbijt wordt in dat geval iets aangepast naar een paasbrunch en mag dan wat rijker zijn van samenstelling.

Voor de Paasbrunch wordt de tafel uitgebreider met bijvoorbeeld sandwiches, salades, gevulde eieren en warm geserveerde ovengerechten. Voor zowel de vroege starters als voor de uitslapers is die eerste maaltijd een lekkere start van het paasfeest. Dus, volop genieten en voldoende energie naar binnen voor het traditionele eieren zoeken en de paaswandeling erna.

Paasontbijt inspiratie voor de ontbijttafel

Voor een mooi gedekte tafel en de heerlijkste paasgerechten wilt u natuurlijk eerst wat inspiratie opdoen. Het internet staat nu al vol met inspiratie artikelen. Een mooi tafelkleed, servetten en nog veel meer knutselideeën. Alles om het paasontbijt bijzonder te maken. Denk aan tafeldecoraties als zelfgemaakte eierdoppen, kuikentjes en paashazen. Maar natuurlijk ook de versierde eieren en daarmee een goede verstopplek. Met dat laatste kunnen we u helaas niet helpen. Maar we hopen dat de paasontbijt suggesties in dit artikel u al op een leuke ideeën hebben gebracht. 

Pasen met Delekkerstekaas.nl

We maken ons op voor een heerlijk paasweekend. Met alles wat daarbij hoort. Delekkerstekaas.nl maakt het u graag gemakkelijk. Met een ruim assortiment met onder andere Hollandse kaasBoerenkaas of een kaaspakket voor de borrel. Een geschenk geven met Pasen? Dat kan natuurlijk ook. Ook voor een en kaaskado kunt u prima bij ons terecht. 

Voor de feestdagen kunt u gerust vooruitbestellen. Onze kazen worden pas op de dag van verzending gesneden en verpakt en blijven hierdoor voor langere tijd lekker vers. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat u de paasboodschappen van uw kaaswinkel op tijd in huis heeft. Bent u al ontvanger van onze nieuwsbrief? Bij inschrijving ontvangt u €5,- korting op uw eerste bestelling.

We wensen u heerlijke Paasdagen!