Ontbijt cups met ei en truffelkaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Heeft u trek in eieren 's ochtends, maar wilt u een keer wat anders dan het welbekende gekookte ei, gebakken ei of het simpele roerei? Dan is dit recept met ei een smakelijk en vooral leuk alternatief. Ei, maar dan net even anders! Namelijk: scrambled eggs in een tortilla cup met truffelkaas, zongedroogde tomaat en bosui. De tortilla cups zijn ook erg lekker als hapje op de borrelplank! Lees gauw hoe u deze ontbijt cups met ei ook zelf kunt maken.
Ingrediënten
Voor 4 ontbijt cups heeft u nodig:
2 wraps
40 gram geraspte truffelkaas + extra voor de garnering
4 plakjes pancetta of ontbijtspek
scheutje kokosmelk
3 eieren
1 bosui
6 zongedroogde tomaten
peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze
Zo maakt u de ontbijt cups met truffelkaas:
1 - Verwarm uw oven voor op 180 graden.
2 - Snijd uit elke wrap twee rondjes met een diameter van ± 8 cm (handige tip: gebruik hiervoor een drinkbeker of maatbeker).
3 - Pak een muffinvorm en leg het uitgesneden ronde stukje wrap erin totdat u een cup hebt die gevuld kan worden.
4 - Zet de muffinvorm met ronde stukjes wrap nu voor ongeveer 4 á 5 minuten in de oven totdat de wraps knapperig zijn.
5 - Snijd de bosui in kleine ringen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
6 - Doe het ei samen met een scheutje kokosmelk en wat peper en zout (naar smaak) in een kom en kluts dit door elkaar.
7 - Voeg vervolgens de geraspte truffelkaas, bosui en zongedroogde tomaten toe aan het eimengsel en roer het geheel goed door.
8 - Verwarm wat olie in een pan en wacht totdat de olie goed heet is.
9 - Doe nu het eimengsel erin en blijf het mengsel roeren tot u scrambled eggs hebt.
10 - Haal de wraps uit de oven en doe de pancetta (of ontbijtspek) in de cup en vul de cups vervolgens met het eimengsel.
11 - Doe er tenslotte nog wat geraspte truffelkaas overheen en genieten maar!
Recept en fotografie door Lisa Sprenkeler (FoodLies.nl) voor Delekkerstekaas.nl.