Mousse van Parmigiano met zalm en voorjaarsgroente
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Een lekker recept dat perfect past bij de tijd van het jaar; Mousse van Parmezaanse kaas met zalm en voorjaarsgroente.
Wat heb je nodig?
Voor dit lekkere voorjaarsrecept hebt je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram Parmezaanse kaas
- 200 dl. Melk
- 200 gram eiwit
- 160 gram room
- 25 gram suiker
- 12 radijsjes
- 8 lente-uitjes
- 8 asperges
- 8 bospeentjes
- 2 blaadjes gelatine
- Gerookte zalm
- Gelatine
Hoe maak je het klaar?
Maal, eventueel met behulp van een blender, de 200 gram Parmigiano Reggiano fijn.
Laat de gelatine in koud water weken.
Klop het eiwit met de suiker in een vetvrije kom tot een stijve massa.
Verwarm de melk, voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe en laat de gelatine hierin oplossen. Zeef vervolgens het geheel en laat dit lichtjes afkoelen.
Klop de room totdat er een gebonden massa ontstaat, dus niet helemaal stijfkloppen.
Meng het stijfgeklopte eiwit met het Parmigiano mengsel, roer hier de gebonden room doorheen. Giet alles in een diepe kom en laat deze goed koud worden in de koeling.
Snijd de lente-uitjes af op 5 centimeter, snij de bospenen in gelijke delen, haal de koppen van de asperges en snijd de radijsjes doormidden.
De radijsjes en bospeentjes gaan in een koekenpan met wat boter, peper, zout en water om te stoven. De lente-uitjes en asperges worden geblancheerd.
Probeer mooie ronde partjes uit de zalm te snijden.
Haal het Parmezaanse mengsel uit de koeling en snijd van de mousse jouw gewenste vorm. Laat deze op het bord ontdooien.
Zodra de mousse zacht is, voeg je de groentes en de zalm op het bord erbij en klaar is je gerecht!