Magere kaas, ook wel minder vette kaas of light kaas genoemd, is een super gezonde kaas. De kaas bevat minder vet en zout en is daarnaast ook nog eens erg lekker. Voor mensen die liefhebber zijn van kaas, maar uit moeten kijken met zout en vet is deze kaas echt een uitkomst. Bovendien is er voldoende keus uit de soorten jong, belegen, extra belegen en oud. Bekijk ons smaakvolle assortiment met light kazen in de categorie minder vette kaas.

De belangrijkheid van kaas

Wij Hollanders kunnen kaas eigenlijk niet missen. Een plakje kaas op brood, wat blokjes kaas ’s avonds bij de borrel, een kaasplankje als afsluiter van een diner, geraspte kaas over de pasta of gezellig met vrienden kaasfonduen. Kaas speelt een belangrijke rol. Maar wat als je bijvoorbeeld een dieet volgt of op moet passen met zout? Dan is er gelukkig nog de magere kaas. Deze minder vette kazen zijn eveneens met de grootste zorg gerijpt en hebben allen een uitmuntende smaak.

Wat betekent 20+ en 30+?

Je kent ze vast wel, de 20+ en 30+ light kazen. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Hetgouwenaar-light-kaas-1000-gram-online-bestellen_1 getal met de + op de kaas geeft het vetpercentage van de droge stof aan. Kaas bestaat gedeeltelijk uit vocht en voor een gedeelte uit droge stof. De verhouding per 100 gram is ongeveer 40 gram vocht en 60 gram droge stof. De berekening van een 20+ kaas wordt dan: 20% van 60% (droge stof) is 12%. Een 20+ magere kaas bevat dus 12% vet.

De light kazen van Delekkerstekaas.nl

vetarm kaaspakketIn onze kaasshop vind je een aardig assortiment met magere kaas, van jong tot oud. De 20+ light kaas heeft een laag vetgehalte wat de gezondheid ten goede komt, zonder afbreuk te doen aan de smaak. Kies je bijvoorbeeld voor de 20+ belegen minder vette kaas, dan kies je voor een kaas met een pittige, volle smaak maar wel met weinig vet. Onze 30 en 35+ light kazen, waaronder de kaas uit de Beemster, zijn verkrijgbaar in de smaken mild en pikant. Daarnaast kun je ook kiezen voor een vetarm kaaspakket, vier verschillende soorten magere kaas. Ideaal voor als je op je gezondheid wilt letten.

Bekijk in de categorie ‘minder vette kaas’ onze light kazen. Je kunt zowel een stukje magere kaas kopen, vers van het mes gesneden, als een hele magere kaas bestellen.