Komijnekaas, een lekkere kaas met pitjes

Komijnekaas, wie kent deze kaas niet. Dé kaas met de bekende pitjes uitstraling. Deze kaassoort behoort tot een van de bekendste kaassoorten van ons land en is beschikbaar in vele soorten. Welke variant je ook kiest, komijnekaas biedt altijd een zeer karakteristieke, noodachtige smaak. Perfect voor elke kaasliefhebber. Online komijnekaas kopen doe je natuurlijk bij Delekkerstekaas.nl. Bekijk het assortiment kaas met komijn in onze kaaswebshop en kies jouw favoriet. Jonge komijnekaas

Wat is komijn?

Komijn is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant heeft dunne stengels, heeft veelal witte of lila bloemen en wordt als specerij toegepast. Het kruid groeit het beste in een warm klimaat. Vooral de zaadjes van de komijnplant worden gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals komijnekaas. Dit, omdat deze een sterke, licht nootachtige aroma hebben.

Toepassingen van komijn

In veel landen wordt komijn gebruikt en ieder land kent zo zijn eigen toepassing. Enkele leuke weetjes:

• In Nederland maakt men komijnekaas van komijnzaad.
• Grieken, Turken en Indiase mensen gebruiken komijn als onderdeel van kip tandori en kerrie.
• In Spanje wordt komijn in de worstsoort chorizo verwerkt.
• Onze Duitse oosterburen voegen komijnkruid toe aan hun likeur Kummel.
• De Mexicanen kruiden er chili con carne mee.
• In Noord-Afrika maakt komijn deel uit van stoofpotten en de bekende couscous.

Komijne kaas

De soorten komijnekaas

Komijnzaad wordt tijdens de bereiding van de kaas toegevoegd aan de wrongel. Vervolgens wordt het zaad door de gehele massa geroerd, zodat bij het maken van de kaas het komijnzaad over de hele kaas is verdeeld. Hier dankt de kaas zijn krachtige en subtiele smaak aan. Afhankelijk van de rijpingstijd ontstaat een jonge, belegen of oude komijnekaas. Behalve deze varianten kent de kaas met pitjes ook nog een minder vette soort, namelijk de 30+ komijn en de Boeren-Leidse met Sleutels. Je vindt de diverse kazen met komijn natuurlijk in onze online kaaswinkel.

Voor iedere gelegenheid een kaas met pitjes

Komijnekaas smaakt heerlijk op brood, maar is ook lekker uit het vuistje, als borrelhapje of als onderdeel van een kaasplankje. Daarnaast kan komijne kaas uitstekend verwerkt worden in diverse gerechten, zoals in visschotels, stampotten, pasta’s en salades. Probeer het maar eens uit.  Oude komijnekaas

Je kunt eenvoudig in onze kaasshop online komijnekaas bestellen. Deze kaas met pitjes is elke dag weer een traktatie voor iedereen.