Kaasstengels & bladerdeeg kaashapjes
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Een keer iets anders voor op de kaasplank, namelijk kaasstengels en bladerdeeg kaashapjes. Twee gemakkelijke recepten om te maken, want binnen een handomdraai heb je twee lekkere snacks op tafel staan.
Als je aan kaas denkt, denk je al snel aan kaasstengels, maar wat vers en zelfgemaakt is, blijft toch het lekkerste. Vandaar dit recept. Behalve een kaasstengelrecept ook eentje van bladerdeeg kaashapjes, met kaas natuurlijk. Ideaal als hapje voor een verjaardag of gewoon als tussendoortje.
Ingrediënten kaasstengels
- 4 plakjes bladerdeeg
- Comté & Emmentaler (ook te vervangen door een andere soort kaas)
- 1 ei
- peper en zout
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl rozemarijn
- 1 el Italiaanse kruiden
Werkwijze: hoe maak je kaasstengels?
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Laat het bladerdeeg ongeveer een kwartier ontdooien.
- Klop in de tussentijd het ei los en voeg er wat peper en zout aan toe.
- Voeg er vervolgens de kruiden aan toe. Je kunt natuurlijk ook zelf de hoeveelheid bepalen.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Snijd het bladerdeeg in repen en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk de repen met het eimengsel.
- Prik vervolgens een aantal gaatjes met een vork in het bladerdeeg.
- Rasp de kaas (bekijk onze kaasraspen) en strooi de gewenste hoeveelheid over het bladerdeeg heen.
- Strooi er desgewenst nog wat kruiden overheen.
- Bak de kaasstengels in ongeveer 12-14 minuten gaar op 225 graden. Let op; elke oven is anders dus houdt de kaasstengels goed in de gaten.
Extra tip: De kaasstengels zijn ook erg lekker met wat geitenkaas in plaats van Emmentaler of Comté.
Ingrediënten bladerdeeg kaashapjes (8 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- Peper en zout
- Comté & Emmentaler (ook te vervangen door een andere kaassoort)
- 1 ei
- peper en zout
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl rozemarijn
- 1 el Italiaanse kruiden
Werkwijze: hoe maak je bladerdeeg kaashapjes?
De bladerdeeg hapjes worden op bijna dezelfde manier gemaakt als de kaasstengels. Wel zo makkelijk!
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Laat het bladerdeeg ongeveer een kwartier ontdooien.
- Klop in de tussentijd het ei los en voeg er wat peper en zout aan toe.
- Voeg er vervolgens de kruiden aan toe. Je kunt natuurlijk ook zelf de hoeveelheid bepalen.
- Meng het geheel goed door elkaar
- Beleg een plak bladerdeeg met geraspte kaas.
- Vouw het bladerdeeg in een driehoek vorm.
- Snijd de driehoek door de helft zodat je twee driehoekjes krijgt.
- Druk met een vork de zijkanten plat zodat er geen kaas uit kan lopen.
- Strijk de driehoekjes in met het eimengsel en strooi er wat geraspte kaas overheen.
- Bak de bladerdeeg kaashapjes in ongeveer 14 minuten gaar in de oven op 225 graden en houd ze goed in de gaten.
Extra tip: De kaashapjes zijn ook in een airfryer te maken. In ongeveer 12 minuten op 180 graden zijn ze dan klaar. Net als bij de kaasstengels, kun je natuurlijk bij de kaashapjes ook voor een andere kaas uit onze webshop kiezen.