kaasplanksuggestiesMet het oog op de komende decembermaand zijn we aan de slag gegaan met het creëren van een verrassend kaasplankje. Bij deze kaasplanksuggesties ligt de focus op bijzondere smaakcombinaties. Uiteindelijk zijn het een soort ‘kaasbonbons’ geworden die allen één ding gemeen hebben: ze zijn vrij eenvoudig en snel klaar te maken, zodat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan.  Ideaal toch?!

 

Zoek jij voor de feestdagen nog leuke ideeën voor op een kaasplankje of tips voor een tussengerechtje tijdens het kerstdiner? Wil jij je gasten een bijzondere amuse voorzetten? Lees dan vooral onze kaasplanksuggesties.

 

Kaasplanksuggestie 1: Comté kaas met appelstroop en taaitaaicomte met taaitaai

Deze zoete snoeperij is er echt eentje voor sinterklaas. Lekker op tafel terwijl de cadeautjes worden uitgepakt. Snijd de taaitaaipopjes en de Comté kaas in blokjes.  Neem een blokje Comté en smeer op 1 kant een klein beetje appelstroop. Leg hier bovenop een blokje taaitaai.

 

scherp1 (002)Kaasplanksuggestie 2: Scherpe puntpaprika met Brabantse blauwschimmelkaas

Dit is een amuse voor op de kaasplank, speciaal voor iedereen die wel van een pittig kaashapje houdt. Snijd de blauwschimmelkaas in reepjes. Snijd vervolgens de scherpe puntpaprika diagonaal door en leg hier de reepjes kaas in.

 

Kaasplanksuggestie 3: Goudse extra oud 48+ kaas met droge ham en mosterdzout (002)

Dit smaakvolle kaasplankgerechtje kan niet zonder een glaasje wijn. Het is een wat zoutige amuse. Snijd de Goudse extra oude kaas in blokjes en smeer deze blokjes aan één kant in met wat grove mosterd. Beleg vervolgens de blokjes oude kaas met reepjes droge (rauwe) ham.

 

knoflook2 (002)Kaasplanksuggestie 4: Knoflook crouton met Doruvael truffelkaas

Deze kaasamuse bevat een echte smaakexplosie. Diverse smaakcombinaties bij elkaar zorgen voor een verrassende byte. Rooster een witte boterham en snijd grove plakjes van de Doruvael truffelkaas. Pel een teentje knoflook en snijd deze in de lengte doormidden. Smeer het geroosterde sneetje brood aan één kant in met knoflook en leg er de plakjes truffelkaas op.

 

Heb je zelf nog kaasplanksuggesties of ideeën voor een  smaakvolle en bijzondere amuse met kaas? Laat het ons weten!