Kaasplankje samenstellen met boerenkaas

kaasplankje samenstellen met boerenkaas

Het samenstellen van een kaasplankje hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit keer gaan we een kaasplankje van Noord-Hollandse boerenkaas samenstellen. Met het maken van een keuze van de juiste boerenkaas willen wij u graag op weg helpen. Dan bent u verzekerd van een kaasplankje dat er prachtig uitziet en vooral een combinatie van de lekkerste boerenkaas daarop heeft liggen. Uiteraard is het kaasplankje zelf ook in onze webshop te koop.

Boerenkaas

Boerenkaas is bijzondere kaas, Het bereiden en rijpen van boerenkaas is geen routine maar eerder een feest, en  als de boer “ja, zo kan’ie de deur uit” zegt en ons daarvan een berichtje stuurt, hebben wij boerenkaas te pakken die aan de voorwaarden van de lekkerste boerenkaas voldoet. Deze Noord-Hollandse Boerenkaas is te vinden in onze webshop. Het is kiezen uit bijzondere boerenkazen!

Kaasplankje samenstellen met boerenkaas

Een kaasplankje samenstellen louter met Boerenkaas geeft u en uw gasten de gelegenheid een reeks van verschillende smaken te ervaren terwijl ze afkomstig zijn uit dezelfde streek. Welke boerenkaas daarbij voor u favoriet is mag u ons vertellen. Wat dan ook, met een kaasplankje van boerenkaas is er één uitkomst en dat is genieten van een natuurproduct uit eigen land!

Onze boerenkaas

1) Boeren Pittig: Dit is een pikante boerenkaas, gemaakt door kaasmakerij Mulder uit Melissant, heerlijk romig en vol van smaak.
2) Boeren Belegen: Boerenkaas gemaakt op de boerderij van Cees Slob waar zijn koeien in de buurt van Gorinchem grazen en zich tegoed doen aan vers gras, kruiden en bloemen.
3) Boeren extra belegen van Olieman: De enige kaasmaker in de Bommelerwaard is de

Boerenkaasfamilie Olieman. Hij laat zijn koeien bewust grazen op schraalbemeste weilanden van de vette rivierklei. Zijn doel is niet de allerhoogste melkopbrengst maar wel de lekkerste melk. De boerenkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk.
4) Boerenleidse kaas. Boeren Leidse kaas is magerder dan Goudse kaas en bevat komijnzaadjes voor extra, heel eigen, aroma.

Kaasplankje samenstellen

Na het bestellen van de boerenkaas in onze online kaasshop kunt u beginnen met kaasplankje samenstellenhet samenstellen van het kaasplankje.  Maak dunne en niet te grote stukjes. Varieer in grootte en in vorm. Het is leuk om van een dikke plak rondjes of ruitjes te steken. De pittige boerenkaas smaakt heerlijk als u deze in mooie plakjes schaaft en in een krulletje op de plank legt. Zo stelt u een smakelijk en ook gezond kaasplankje samen.  Wij raden u aan de boerenkaas de baas te laten zijn en de versiering niet al te overvloedig te maken. Per persoon rekent u gemiddeld op 150 gram boerenkaas. Het geadviseerde pakket is goed voor een flink tuinfeest met de buren. Serveer uw kaasplankje  wel altijd op kamertemperatuur. Boerenkaas is dat binnen een uur.

In de webshop van Delekkerstekaas.nl kunt u terecht! Ook voor advies !