Om uw gezin of uw vriendenkring met een avondvullende kaasfondue te verwennen hebt u naast de lekkerste kaassoorten, geroosterd brood, wijn, knapperige groente, wat fantasie, een leuk gedekte tafel en een veilige fondueset nodig. De kaasfondue mag zich de laatste tijd, na de barbecue, weer in een vernieuwde de belangstelling verheugen en staat op een eervolle tweede plaats van huiselijke gezelligheid. De tijd dat fonduen werd gedaan met een steelpan op een petroleumstel, met vorken uit de keukenla, ligt achter ons. In onze kaasshop Delekkerstekaas.nl kunt u kiezen uit fonduesets die voor het doel zijn gemaakt. Ze zijn niet alleen praktisch en veilig maar ook mooi. Er is een uitvoering van sterk aardewerk en een uitvoering van stoer gietijzer. Als u een recept uitgekozen hebt kunt u in de kaasshop de kaas opzoeken en aanklikken. Kijk eens naar het recept van de Franse fondue met kaas uit de Savoie of naar het Zwitserse recept met gedroogde ham en u weet welke soorten bijelkaar passen en geschikt zijn om te smelten. “Lekkerder kunnen we het voor u niet maken”

Kaas krullen

Er zijn dagen dat het vol in huis is. Na het halen van het eindexamen van een dochter of na het winnen van een tennistoernooi. Die dagen vragen om een glas droge witte of licht sprankelende rode wijn, een glas jus d’orange en om kaasplanken neer te zetten. Kaas voor de plank kunt u krullen, schaven en snijden. Het krullen van kaas doet u niet als de timmerman met zijn schaaf maar met een leuke kaaskruller die in de websshop aangeboden wordt. Een kruller, in het Frans heet hij Girolle, is het juiste instrument voor een harde kaas zoals het ronde Zwitserse kaasje Tête de Moine.
Het krullen is leuk werk maar vraagt wel wat ervaring. Doordat er fijne krullen ontstaan komt de heerlijke geur en prachtige aardse smaak van deze kaas vrij. In de webshop vindt u méér harde kazen. Maar let op! “Het krullen van een vierkant stuk is niet aan te raden.”

Kaas snijden

De rechte stukken kaas of die nu zacht, halfhard of hard zijn snijdt u met een mes dat daarvoor geschikt is. In onze collectie vindt u in de webshop losse mesjes en mesjes in een set die in een mooie doos zijn verpakt. Zachte kaas heeft echt een ander mes nodig dan zijn hardere soortgenoot. Als u op de productpagina’s op een artikel klikt ziet u voor welk soort kaas een mes geschikt is. Snijden is een kunst. Een mooie presentatie maakt u met dunne plakjes en vooral met verschillende vormen van de blokjes. Strooi niet de gebruikte soorten doorelkaar op de plank maar leg ze in een leuke vorm bijelkaar met daartussenin versieringen van druiven, dadels, noten en plakjes komkommer. Voor stoer snijwerk is, als u een halve kaas kocht, in de kaasshop een groot snijmes verkrijgbaar. “ Neem tijdens het snijden de tijd onder het genot van een glas wijn.“

Kaas raspen

Het raspen van kaas vraagt om een zekere ervaring wil niet een vinger meegeraspt worden. Daarvoor is een handige rasp ontwikkeld met een knop. In de websshop van Delekkerstekaas.nl ligt die voor u klaar. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Geraspte kaas wordt gebruikt bij een pasta, over bloemkool, over een gebakken eitje en over een salade. Er zijn veel recepten voor geraspte kaas. “Het is spannend om verschillende soorten voor een fondue of pasta te gaan mengen.”

Kaas schaven

De meeste kaas wordt in Nederland genuttigd op de boterham. In elke keukenla ligt wel een schaaf. Dan zijn vaak ouderwetse exemplaren. De mesjes zijn niet meer scherp of zijn teveel uit elkaar gaan staan zodat er dikke, onregelmatige plakken ontstaan. Wij verkopen sinds jaar en dag ‘s- werelds beste kaasschaaf die vlot en mooi schaaft en niet blijft plakken. U kunt kiezen tussen verschillende uitvoeringen. Kijk daarvoor in de websshop Delekkerstekaas.nl onder Kaasgereedschap.
“Kaasgereedschap, leuk om te hebben maar zonder kaas heb je er niet veel aan. Kijk in de online kaasshop er is keuze van de lekkerste schaafbare kaas in overvloed.”