Een kaasfondueset is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Kaasfondue is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire vorm van tafelen. Dat is ook niet zo vreemd, want fonduen met kaas is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens super gezellig. Naast kaasfonduepakketten, slaag je in onze kaasshop ook voor diverse kaasfonduesets. Je vindt ze in onze categorie met kaas tools.

Samen kokkerellen

Fonduen behoort misschien wel tot de oudste vormen van samen aan tafel kokkerellen. De beste gesprekken komen al kaas dippend vaak op gang. Met de juiste kaasfondueset kun je heerlijk met familie, vrienden en/of kennissen gezellig kaasfonduen. Dit hoeft overigens niet alleen als het koud is in de winter, want lekker buiten in het zonnetje tijdens de zomermaanden smaakt een kaasfonduetje ook heerlijk. Je kunt je kaasfondueset tevens meenemen als je op vakantie gaat.

Smelten & mengen

Kaasfondue komt oorspronkelijk uit Zwitserland, waar het naast Raclette één van de nationale gerechten is. In het begin van de 20e eeuw hebben de Zwitsers de kaasfondue opnieuw uitgevonden. Ze smolten de kaas in een aarden pot en mengde dit met specerijen en de plaatselijke wijn. Fondue betekent zowel smelten als mengen en is afgeleid van het Franse ‘fondre’.  De traditionele kaasfondueset is ook gemaakt van aardewerk.

Alles bij de hand met een kaasfondueset

Wil je een gezellig samenzijn met vrienden, buren of familie creëren? Met een kaasfondueset heb je handig alles bij de hand. Deze bestaat onder meer uit een:

  • Kaasfonduepan
  • Fonduebrander
  • Kaasfonduevorken

web-853523 PRO_cheese fondue pro_MONACOKaasfonduepan

Er zijn verschillende kaasfonduepannen. Afhankelijk van het materiaal zijn er pannen die op open vuur kunnen. Dit zijn de vuurvaste modellen waarmee je de kaas op het gasfornuis kunt opwarmen. Bij fonduepannen die niet op open vuur mogen, verwarm je de kaas eerst apart op en giet je deze vervolgens over in de fonduepan.

Fonduebrander web-330310 PRO_2 fondue burners EASY- SAFE - RESEALABLE-01

Zoals gezegd behoort de fonduebrander ook tot de kaasfondueset. Deze heb je nodig om de gesmolten kaas op temperatuur te houden als je aan tafel gaat. De ideale temperatuur voor kaasfondue is circa 70 graden. Ook fonduebranders vind je in onze kaasshop.

FonduevorkenKaasfonduevorken

Veel mensen denken dat kaasfondue vorken hetzelfde zijn als vorken voor een vleesfondue. Er is echter een verschil tussen beiden, want de vork voor een kaasfondue heeft een zogeheten drietand. Dit zorgt ervoor dat een aardappel of stukje stokbrood beter blijft zitten.

Ga jij binnenkort een kaasfondue avondje organiseren? Bestel dan op tijd je kaasfondue én vergeet je kaasfondueset niet! Veel plezier en eet smakelijk!