Kaasfondue met blokjes kaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Voor een heerlijke en gezellige kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Heel veel kaassoorten zijn geschikt, zolang je ze maar in kleine blokjes of geraspt aan de kaasfondue toevoegt. In onze kaasshop koop je vanaf vandaag kaas voor de kaasfondue in blokjes in plaats van geraspt. Nog lekkerder natuurlijk!
Kleine blokjes kaas in plaats van geraspt
Ben je van plan binnenkort een gezellig avondje met vrienden of familie aan tafel door te brengen? Dan is een kaasfondue een uitstekend idee. In onze kaasshop hebben wij alvast diverse kaasfonduepakketten voor je samengesteld. Deze variëren van twee tot tien personen, zodat je altijd genoeg kaas per persoon hebt. Werd de kaas normaal gesproken geraspt in bakjes aangeleverd, vanaf nu krijg je kleine blokjes kaas voor je kaasfondue.
Voorbeelden blokjes kaas voor de kaasfondue
Kies je bijvoorbeeld voor een kaasfondue met twee soorten boerenkaas? Dan snijden wij de twee soorten boerenkaas in kleine blokjes van circa 0,5 centimeter. Kies je voor de klassieke Zwitserse kaasfondue voor zes personen? Dan krijg je Zwitserse Gruyere, Emmentaler en Appenzeller kaas in kleine blokjes van 0,5 centimeter gesneden geleverd. Je kunt deze blokjes kaas al roerend in de fonduepan laten smelten. Makkelijk en erg lekker!
Bereiding van kaasfondue
Voor het leggen van de goede basis is, behalve blokjes kaas, ook (droge) witte wijn een belangrijk onderdeel. Deze giet je in de pan en breng je aan de kook. Je hoeft niet bang te zijn dat je dronken wordt van kaasfondue, want zodra een bepaalde temperatuur is bereikt, zal de alcohol verdampen. Zijn er kinderen aanwezig, dan kun je eventueel gebruikmaken van druivensap of kiezen voor een deel wijn en een deel druivensap. Daarnaast kun je ook nog andere smaakmakers aan de kaas toevoegen, zoals peper, zout en nootmuskaat. Tot slot moet je misschien de kaasfondue nog binden met wat bloem of maïzena, zodat een geheel ontstaat. Is alles op temperatuur en gebonden? Dan kan het dopen beginnen.
Gezellig tafelen
Kaasfonduen is echt gezelschapseten, want je kookt gezellig met elkaar. Met stukjes groenten, knapperig brood, krieltjes, mini knakworstjes en natuurlijk de blokjes kaas voor je kaasfondue zet je in mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. Lees voor tips over kaasfonduen ons blogs: Kaasfondue & raclette tips, 10 tips voor de lekkerste kaasfondue of 3 bijzondere kaasfondue-recepten.