Kaas voor kaasfondue koop je natuurlijk online in onze kaasshop. Je kiest bij ons zelf je kazen, maar je kan ook heel handig kiezen voor onze kaasfondue kant-en-klaar pakketten. Ga dan naar de categorie kaasfondue en kies je favoriete kaaspakket voor 2 tot 10 personen.

 

Oorspronkelijk is kaasfondue afkomstig uit de Zwitserse Alpen. In het Duitstalige deel gebruiken de Zwitsers meestal de bekende Emmentaler en in het Franstalige deel van Zwitserland wordt Gruyère het meest als fonduekaas gekozen. In Nederland vindt je vaak een combinatie van beide kaassoorten, maar je kan ook kiezen voor een totaal andere kaas voor kaasfondue, bijvoorbeeld:

Blauwschimmelkazen zoals Bleu d’Auvergne, Blue Stilton en Fourme d’Ambert Hollandse kazen zoals pittige boerenkaas, Maasdammer en Goudse belegen

Italiaanse kazen zoals Provolone, Gorgonzola en Pecorino

Kaasfondue kant en klaar

Wil je liever niet zelf je kaas voor kaasfondue kiezen, omdat je niet goed weet welke kaassoorten je kan combineren in de fonduepan? Geen probleem, want in onze online kaaswinkel vind je diverse kaasfondue kant en klaar pakketten. Enkele voorbeelden zijn:

Biologische kaasfondue

Geitenkaasfondue

Klassieke kaasfondue

Franse kaasfondue

De kaas in de kaasfondue kant en klaar pakketten wordt in kleine blokjes van circa 0.5 centimeter gesneden. Je hoeft ze daarna dus alleen maar in de pan te laten smelten samen met de (bij voorkeur) droge witte wijn en het bindmiddel. De kaasfonduepakketten in onze kaasshop variëren van twee tot tien personen.

Waarmee dopen in de kaas voor kaasfondue?

Je kunt met heel veel ingrediënten in de kaas dopen. Eén van de meest gebruikte is stokbrood, maar ook druiven, cherrytomaatjes, blokjes ham, stukjes appel, champignons, olijven, bloemkool- en broccoliroosjes, blokjes salami en paprika zijn uitstekende kaasdippers. Zelfs mini knakworstjes, schijfjes komkommer en voorgekookte krieltjes kun je prima dopen in de kaas voor kaasfondue. Vergeet ook het tafelzuur niet.

Gezellige avond

Kaasfonduen is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens erg leuk om te doen. Gezellig met familie of vrienden rond de fonduepan aan tafel. Het is een lekkere manier om met kaas te koken. Ga jij binnenkort een kaasfondueavondje organiseren? Koop dan voordelig jouw kaas voor kaasfondue in onze kaasshop of kies eenvoudig voor de kaasfondue kant en klaar pakketten. Eet smakelijk alvast!