Kaas pompoen crackers
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Kaas pompoen crackers kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar weet je dat je deze ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Bovendien zijn ze (vinden wij) lekkerder dan in de winkel en je kunt er ook zelf je favoriete zaden aan toevoegen. Wil jij dit ook eens uitproberen? Lees dan het recept van deze heerlijke kaas pompoen crackers, gemaakt van onder andere speltmeel en Boerenkaas extra belegen, ook te koop in onze kaasshop.
Kaas pompoen crackers met extra boeren belegen kaas zijn ideaal als ontbijt, lunch of als tussendoortje, maar je kunt ze ook goed gebruiken als toastje! Met slechts een paar ingrediënten heb je deze knapperige kaascrackers zo gemaakt.
Ingrediënten voor de kaas pompoen crackers
Voor ongeveer 6 crackers heb je nodig:
- 150 gram volkoren speltmeel
- 60 gram Boerenkaas extra belegen
- 30 gram pompoenpitten
- 20 gram lijnzaad
- 75 ml lauw water
- 5 gram zout
Je kunt er natuurlijk ook nog andere pitten en zaden aan toevoegen zoals: zonnebloempitten, maar ook sesamzaad of pijnboompitten.
Bereiding
Zo maak je de kaas pompoen crackers klaar:
- Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 150 graden.
- Verspreid de pitten en zaden over de bakplaat. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven en houd ze goed in de gaten.
- Rasp de extra belegen kaas (voor een goede kaasrasp, bekijk onze raspen in de categorie kaastools).
- Haal na 15 minuten de pitten en zaden uit de oven.
- Neem een kom en meng 30 gram kaas plus de helft van de pitten en zaden met alle andere ingrediënten.
- Kneed er een goed en soepel deeg van en maak er vervolgens een bal van.
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een bakplaat of op het aanrecht.
- Prik vervolgens talloze gaatjes in het beslag en bestrijk de crackers met water.
- Snijd de crackers in de gewenste vorm.
- Strooi nu de overgebleven zaden en pitten over de crackers heen.
- Doe de crackers in de oven, ongeveer 15-20 minuten op 175 graden. Houd de crackers goed in de gaten, want elke oven is anders.
- Als de crackers knapperig beginnen te worden, zijn ze klaar en haal je ze uit de oven.
- Laat de kaas pompoen crackers vervolgens nog even afkoelen, zodat ze nog iets knapperige worden. Geniet ervan!
Heb jij de extra belegen kaas pompoen crackers klaargemaakt en gegeten? Laat ons weten wat je ervan vindt!