Kaas op vakantie, vroeger en nu

We waren jong. Bij het Lac des Settons, aan de kant van het gehucht Le Cerney, mocht vroeger vrij gekampeerd worden. Langs de bosrand hadden we onze tentjes neergezet. Het kleinste deed dienst als fouragetentje. In een paar blikken bussen zat kaas. De smaak van echt Hollandse Boerenkaas was voor ons onmisbaar. Kaas had toen al grote aantrekkingskracht op ons. De kaas verpakten wij thuis in vetvrij papier dat we dichtbonden met een touwtje. Als we de dag na aankomst één van de bussen openmaakten zagen we tot ons verdriet dat de kaas zacht geworden was. De blikken bus had gewerkt als een oven. De smaak was nog lekker en we sneden, het was meer smeren, dikke plakken op een opengesneden stokbrood. Dat was smullen maar ook weer niet helemaal. We hadden ons knapperige Boerenkaas voorgesteld. Iemand kreeg een helder idee. Vlakbij stroomde de Cure, een klein riviertje dat in het meer uitmondde. We bonden de bussen aan een lijntje en legden die in de stroom.  Dat koelde prima en de kaas probeerde zich te herstellen. Te vlug waren we door de voorraad heen. Dat betekende dat je daarna met honing en jam genoegen moest nemen.

De liefde voor kaas is nooit opgehouden. De jaren daarna namen we méér mee en groeven de blikken in de grond. Goed afsluiten was geboden. Bosmuizen lusten ook kaas !

De tijd verandert

Vrij kamperen mag allang niet meer. Kaas in een blikken bus meenemen is ook uit de tijd. Nu is het mogelijk om kaas te bestellen die op moderne manier vacuüm wordt verpakt die daarna in een speciale warmte- isolerende doos wordt gedaan die daardoor op vakantie meegenomen kan worden.De houdbaarheid is dan 4 weken. Aangekomen op de camping of het vakantieadres kan de kaas uit extra voorzorg in de koelbox of in de koelkast van de camper of caravan gedaan worden. Goede campings beschikken over collectieve koelkasten. Bent u aangekomen in een huisje dan is daar altijd een koelkast of een koele kelder te vinden. Op de camping La Poche in Mirmande stond  een grote holle boom die als koelkast dienst deed. Milieuvriendelijker kan het niet.

Welke kaas neemt u mee?

U kunt heerlijke kaas bestellen in dé kaasshop van  Delekkerstekaas.nlVan alle soorten kaas die wij in huis hebben kunt u het beste de harde of halfharde kaas als Vakantiekaas bestellen. U kunt kiezen uit het Boerenkaaspakket van 4 soorten kostelijke smaken. Wat we u ook graag aanraden is  een pakket samen te stellen met Geitenkaas  met olijven en zongedroogde tomaatjes; Wilde Weide kaas  en Boeren Stolwijker. Dan hebt u 3 fantastische en van elkaar verschillende smaken en structuur. In een handomdraai  hebt u die op de campingtafel staan. Met een glaasje lichtvoetige wijn zal het genieten van zon, water en vrijheid beginnen ! De Lekkerstekaas heeft de genoemde soorten op voorraad. Kijk daarvoor bij Hollandse kaas.  Kaas bestellen verhoogt de voorpret. Delekkerstekaas.nl   is er alles aan gelegen dat u geniet van rust, ruimte en kaas en dat u dan héél eventjes, als achterblijvers, aan ons denkt.                                                                                                                                                                                                          

                                                Vakantiekaas bij: Delekkerstekaas.nl !