Staat er binnenkort een vakantie op de planning? Wat heerlijk! Veel vakantiegangers vinden het fijn om ook op reis te genieten van producten van eigen bodem. Kaas staat daarbij in de top 3! Dus kaas kopen voordat u op vakantie gaat, staat vast op uw to-do lijstje. Máár, mag u uw favoriete Hollandse kaas wel meenemen? En, hoe kunt u kaas het beste vervoeren? Laten wij daar nou net kaas van hebben gegeten, want bij Delekkerstekaas.nl kunt u diverse soorten kaas kopen.

Kaas meenemen op vakantie in het vliegtuig

Gaat u op vakantie met het vliegtuig vanaf bijvoorbeeld Schiphol in Amsterdam, dan zijn er regels verbonden aan wat u in uw reisbagage mag meenemen. Gelukkig hebben we goed nieuws! In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals beemsterkaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Doordat onze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht. U hoeft daardoor niet bang te zijn dat de kleding in uw reiskoffer naar kaas gaat ruiken. Zo kunt u met een gerust hart kaas kopen en meenemen naar uw vakantiebestemming.

Alleen vloeibare en smeerbare kaas vormen een uitzondering, deze vallen namelijk onder de vloeistoffenregeling. Hiervan mag u maximaal 100 ml meenemen als u ze verpakt in een doorzichtig, plastic zakje van maximaal 1 liter. Per reiziger is maximaal 1 plastic zakje van 1 liter toegestaan. Via de website van luchthaven Schiphol leest u precies wat u mag meenemen in uw handbagage en wat u mag meenemen in uw ruimbagage.

Reist u met het vliegtuig naar een land wat niet is aangesloten bij de EU, dan is het aan te raden om de importregels van het betreffende land te bekijken. Ieder land heeft namelijk zijn eigen regels voor wat wel en niet ingevoerd mag worden. Via de handige tool van IATA (International Air Transport Association) kunt u direct zelf bekijken wat de actuele regels zijn per land.

Tip! Check voor vertrek altijd bij de luchthaven en uw luchtvaartmaatschappij wat wel en niet is toegestaan in uw bagage.

Kaas meenemen op vakantie

Kaas meenemen op vakantie in de auto

Vertrekt u met de auto naar uw vakantiebestemming in binnen- of buitenland, dan neemt u natuurlijk ook graag uw favoriete kazen mee. Zodra wij uw webshopbestelling ontvangen, halen we de kazen van de plank en beginnen we te snijden. Vers van het mes, noemen wij dat! Vervolgens worden de kazen vacuümverpakt en klaargemaakt in onze speciale verzendverpakking. Op elk stuk kaas doen wij een sticker met het gewicht, de prijs en de uiterste houdbaarheidsdatum. Wel zo makkelijk!

Zodra u uw bestelling thuis ontvangt, kunt u de kazen in uw koelkast leggen. Is de dag van vertrek aangebroken? Leg de vacuümverpakte kazen in een koelbox of een koeltas met extra koelelementen. Wanneer kaas namelijk (te) warm wordt, ontstaat schimmelvorming en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Aangekomen op uw bestemming, en dan?

Bent u aangekomen op de plek van bestemming? Bewaar de vacuümverpakte kazen op een koele plek, zoals in de koelkast. Heeft u geen koelkast? Een koele voorraadkast of kelder voldoet ook.

Vacuümverpakte kaas uit de verpakking halen

Door de vacuümverpakking blijven onze kazen minimaal 1 maand houdbaar. Zo kunt er optimaal van genieten! Maak bijvoorbeeld een lekker kaasplankje, of schaaf een paar flinke plakken kaas af voor op brood. U haalt hiervoor simpelweg de kaas uit de plastic vacuümverpakking, laat de kaas even op temperatuur komen - dit is goed voor de smaak plus de kaas wordt beter snijdbaar - en smullen maar! Berg de overgebleven kaas op in het gratis bijgeleverde kaaspapier en berg het op in de koelkast.

Kaaspakket Hollandse specialiteiten van Delekkerstekaas.nlKaas kopen voordat u op vakantie gaat

U kunt in de webshop van Delekkerstekaas.nl tot 4 weken vooruit bestellen. Wij snijden en verpakken de kazen dan op de dag van verzending. Plan uw bestelling dus alvast in! En als we dan toch nog een mooie afsluitende tip mogen geven: het kaaspakket Hollandse specialiteiten bevat de zuivelige weelde van Nederland in één pakket!

Fijne vakantie!