Hollandse kaas inkopen

Om kaas te kunnen verkopen moeten we eerst de kaas zelf inkopen. Hollandse boerenkaas is voor ons niet moeilijk verkrijgbaar, genoeg boeren in onze omgeving en in de rest van Nederland die perfecte boerenkaas maken. Die kun je zelf regelmatig bezoeken om hun producten te keuren, het productieproces te volgen, de lekkerste kazen te bestellen en natuurlijk om het contact met de kaasmakende boer te onderhouden.

Buitenlandse kaas kopen

Bijzondere buitenlandse kaas kopen is wat lastiger, de afstanden zijn te groot om er 'even' heen te gaan. Op de (grote) beurzen kom je de kleine ambachtelijke producenten die zelf ambachtelijke kaas maken nauwelijks tegen, ze zijn immers te druk met het produceren van kaas. Natuurlijk kun je kaas kopen bij de grote importeurs, echter die kiezen steeds vaker voor de grote industriële fabrikanten en laten de kaasmakende boeren, uit kostenoverweging, links liggen...

Kaas kopen in Rungis

Dagelijks wordt er op de groothandelsmarkt Rungis vlakbij Parijs een versmarkt georganiseerd. Kleine producenten voeren daar hun  producten aan. Vervolgens kunnen versspecialisten uit de weide omgeving daar  in alle vroegte hun inkopen doen. Een bezoek brengen aan die versmarkt vanuit Nederland kost wel wat tijd, een uurtje of 5 ben je zo onderweg, echter je kunt er volop ambachtelijke exclusieve kaas kopen.

Verschillende kaassoorten verkrijgbaar

Rond een uur of 5 in de ochtend is de kaashandel op Rungis in volle gang,  Allerlei soorten kaas uit alle landen van Europa worden verhandeld. Italiaanse kaas, Spaanse kaas, Engelse kaas, en natuurlijk onvoorstelbaar veel soorten Franse kaas. Het aanbod wisselt met de seizoenen. Sommige kaassoorten zijn alleen in de zomer of juist alleen in de winter verkrijgbaar, simpelweg omdat ze alleen dan bereid worden. Naar welke Franse kaas kijk jij alweer uit, nu er een nieuw seizoen aanbreekt? Laat het weten in een reactie onderaan dit bericht.