Kaas kerstmenu: tosti van camembert met lekkere extra's
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
We sluiten het kaas kerstmenu af met een hartig/zoet gerecht. Een perfecte combinatie van kaas, fruit en noten. Een klassieke combinatie, en dat is niet voor niets. De scherpe, smaakvolle camembert combineert prachtig met de verse vijgen, vleugje zoet van de honing en het knappertje van de pecannoten.
Het gerecht is vooral ook heel handig, want je kunt de tosti's vooraf voorbereiden. Op het laatste moment hoeven ze alleen nog maar even om en om in de pan om de kaas te laten smelten. Schenk er een lekker glaasje port bij, of een volle rode wijn en het is een perfecte afronding van je diner!
Ingrediënten (4 personen)
- 8 sneetjes witbrood of maisbrood
- 1 camembert, ik gebruikte deze rauwmelkse, omdat deze zo heerlijk krachtig van smaak is
- 4 verse vijgen, in plakjes
- paar handjes pecannoten
- honing
- boter
Aan de slag
- Steek 8 rondjes uit het brood
- Snijd de camembert netjes in hele dunne puntjes en verdeel de puntjes dakpansgewijs over 4 rondjes brood
- Bestrijk de camembert met honing en verdeel de vijgen erover. Sluit af met een broodrondje.
- Laat een klontje boter smelten in een koekenpan. Bak de tosti's aan twee kanten op zacht vuur totdat de camembert gaat smelten.
- Haal de tosti's uit de pan en verdeel de rest van de vijgen en de pecannoten over de tosti's op de borden.