Kaas kerstmenu; mozzarellasoep
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Een prachtig kerstgerecht is deze sneeuwwitte soep. Mooi blank, met de vrolijke kerstkleuren rood en groen.
Iedereen vindt mozzarella heerlijk in een salade caprese, bij de pasta en op een broodje met gegrilde groenten. Maar je hebt er vast nog nooit soep van gemaakt. Verwen je gasten tijdens je kaas kerstmenu met deze bijzondere versie.
Paar tips voordat je begint:
- Maak de soep voordat je gasten komen alvast af t/m stap 5. Het verwarmen van de mozzarella in de bouillon kun je pas last-minute doen, omdat anders de kaas stolt, niet meer mooi smelt en kan gaan klonten
- Zorg dat de mozzarella op kamertemperatuur is voordat je deze toevoegt aan de bouillon
Ingrediënten
- 4 bolletjes mozzarella van 125 gram met vocht
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1¼ l. kippenbouillon
- 1 dl. kookroom
- 250 g. kleine tomaatjes, gehalveerd
- 1 bosje basilicum
- peper, zout, olijfolie
Aan de slag
- Pureer de mozzarella met vocht helemaal glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Fruit de sjalotjes in wat olie, zonder dat deze kleurt.
- Houd 8 mooie topjes basilicum achter als garnering. Snijd de rest van het bosje grof (ook de takjes) en fruit zachtjes mee met de sjalotjes.
- Giet de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Zeef de bouillon en voeg de mozzarellapuree en de room toe.
- Verwarm dit al roerend op laag vuur zonder dat de soep gaat koken.
- Verdeel de tomaatjes over 8 borden.
- Giet de soep erop en garneer met basilicum.
- Druppel er wat olijfolie op en maal er royaal zwarte peper over.
Gekonfijte tomaatjes
Je kunt de tomaatjes voor in de soep naturel laten. Maar nóg lekkerder is om deze te konfijten in de oven. Supersimpel en zo veel lekkerder!
Hoe doe je dat?
Snijd de tomaatjes door de helft. Leg in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout, snufje suiker en gedroogde tijm. Besprenkel royaal met olijfolie. Hussel goed door en zet ongeveer een uur in de oven op 120 graden.