Ook zo gek op kaas? Ook tijdens kerst mag dit ingrediënt niet ontbreken natuurlijk. We gaan dit jaar all the way met een compleet kaas kerstmenu. Met in ieder gerecht een ander kaasje. Een lekker glaasje wijn erbij en het feest is compleet!

Voorafje
Als voorafje, hapje bij de champagne of gewoon voor de gezelligheid op de kersttafel maken we krokante kerstboompjes. Het vergt wat secuur werk, maar het eindresultaat is superleuk. En vooral erg lekker.

Bekijk de foto's met de snijwijze goed, dan lukt het zeker. Deze boompjes zijn trouwens ook superleuk om met kinderen te maken. Gezellig samen aan de slag in de keuken met de kerstmuziek op maximaal volume. Veel plezier!

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • onsje geraspte kaas (ik gebruikte pittige boeren, die smelt goed en is heerlijk vol van smaak)

Aan de slag

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat er alvast uit en beleg deze met bakpapier.
  3. Verdeel de plakjes bladerdeeg over je bakplaat. Ze mogen best dicht bij elkaar liggen.
  4. Snijd de plakjes in zoals op de foto hiernaast
  5. Vouw dan de twee zijden van het 'stammetje' naar elkaar toe en draai vervolgens de takken op
  6. Bestrijk de boompjes met losgeklopt ei en bestrooi met geraspte kaas
  7. Schuif voor ongeveer 10 minuutjes in de oven. Houd ze wel goed in de gaten, want met veel bovenwarmte kan het bakken heel snel gaan

Tips:

  • Bak je kerstboompjes niet te lang van te voren af. Doe dat liever op het laatste moment. Warm zijn ze namelijk het allerlekkerste!
  • Je kunt de boompjes tm stap 7 voorbereiden, dan hoeven ze alleen nog maar even in de oven als je gasten er zijn.
  • Varieer eens met de kaas. Komijnekaas, Engelse cheddar, kruidenkaas... Kies maar wat je lekker vindt. Let er alleen even op dat je de kaas gemakkelijk kunt raspen en dat hij goed smelt.
  • ook met de topping kun je variëren. Strooi er bijvoorbeeld eens wat maanzaadjes of sesamzaadjes overheen.