Een hele kaas kopen is een uitstekend idee om mee te nemen naar het buitenland of als cadeau op te sturen naar al je relaties. Ook voor grootverbruik is een hele kaas bestellen een stuk voordeliger dan losse stukken kaas kopen. Wat veel mensen echter niet goed weten, is hoe ze een hele kaas het beste kunnen snijden. Gelukkig shop je bij delekkerstekaas.nl niet alleen voor je favoriete kaas, je leest hier ook leuke weetjes en handige tips, bijvoorbeeld over een hele kaas snijden.

goudse_jong_belegen_hele_kaas_kopen_1_1Waar op letten bij het snijden van een hele kaas

Heb je een hele kaas (of halve kaas) gekocht en wil je deze hele kaas snijden? Dan kun je deze het beste eerst ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Oudere kazen hebben iets langer de tijd nodig om op kamertemperatuur te komen. Deze snijden het gemakkelijkst na circa een uur. Snijd de kaas eerst helemaal doormidden. Ook als je enkel een puntje uit de kaas wilt halen, kun je het beste de hele kaas door de helft snijden. Vind je het lastig om recht te snijden? Trek dan van tevoren een lijn over de kaas.

Hollands kaasmesSoorten kaassnijders

Een hele kaas snijden doe je met behulp van een kaasdraad of een professioneel kaasmes. Deze artikelen zijn natuurlijk in onze kaasshop te koop. Onze Hollandse kaasmessen zijn bij uitstek geschikt om een kaas met harde korst te snijden. Het lemmet heeft een gebogen vorm, waardoor het mogelijk kunststof_greep_met_kaasdraadis om zowel jonge als oude kaas door te snijden. Met het extra grote Hollandse kaasmes kun je gemakkelijk een 16kg hele kaas snijden. Het middelgrote mes is de ideale maat voor middelgrote kazen, bijvoorbeeld onze oude kaas van 4kg. En met onze speciale kaasdraad snij je eenvoudig elke kaassoort perfect recht af.

Stukjes kaas snijden

Je hoeft echt geen genie te zijn om kaas te snijden of schaven. Zolang je de juiste materialen hebt, kan ook jij een hele kaas snijden. Krijg je gasten en wil je stukken kaas snijden? Dan hebben we nog enkele tips.

  • Een driehoekje brie: in lange dunne puntjes snijden
  • Kleine geitenkazen: doormidden snijden
  • Schimmelkaas: schuin afsnijden
  • Ronde kaas met een zachte kern: in punten snijden
  • Piramide kaas: in gelijke partjes snijdenhele roombrie

Een hele kaas snijden is dus echt niet zo moeilijk en mag geen reden zijn om geen hele kaas te kopen. Problemen met snijden? Vragen over kaas snijden of wil je advies over kaasmessen? Wij helpen je graag!