Havermout met geitenkaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Havermout heeft veel verschillende gezonde eigenschappen. Zo is havermout van nature glutenvrij, bevat het veel antioxidanten en houdt havermout het hongergevoel in toom. Ook kan havermout het cholesterolgehalte verlagen en bevat het weinig calorieën. Een prima start van de dag dus!
Met havermout kun je heerlijke ontbijtjes maken, maar wist je dat geitenkaas ook erg goed samengaat met havermoutpap? Dit komt omdat deze kaas goed te combineren is met zoete ingrediënten. Dus voor een extra bite voeg je gewoon wat geitenkaas toe aan je havermout! Eens een keer wat anders voor de variatie en ook nog eens erg lekker.
Ingrediënten havermout met geitenkaas
Voor één ontbijt:
- 40 gram havermout
- 200 ml melk na keuze
- 20 gram pittige geitenkaas 50+
- halve appel
- 4 walnoten
- 2 tl honing
- 25 gram cranberry’s
Zo maak je havermout met geitenkaas
- Breng de melk aan de kook.
- Snijd de appel, geitenkaas en walnoten in stukjes.
- Roer de havermout door de melk heen en laat het 1 á 2 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en laat de havermout nog even staan.
- Schep de havermout in een kom.
- Doe de geitenkaas, appel, cranberry’s en walnoten over de havermout heen en giet hier vervolgens de honing overheen.
Recept en fotografie door Lisa Sprenkeler (FoodLies) voor Delekkerstekaas.nl.