Havermout kaaskoekjes
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Vaak maak ik zoete havermout koekjes met banaan en havermout, maar ik dacht hartige havermout kaaskoekjes moet ik ook eens gaan maken. Pesto met kaas en champignons vind ik zelf een erg lekkere combinatie, vandaar dat ik deze ingrediënten ook heb gebruikt voor dit recept.
Deze havermout kaaskoekjes zijn heerlijk voor bij de borrel of als tussendoortje. Met een confiture of een jam geef je de koekjes een lekkere zoete bite. Eens een keer wat anders dan de standaard kaaskoekjes uit de supermarkt. En vers en zelfgemaakt is toch altijd weer lekkerder.
Ingrediënten voor 8-10 kaaskoekjes:
· 80 gram havermout
· 75 gram Emmentaler kaas, ook erg lekker met Comté of boeren extra belegen
· 1 ei
· 25 gram (kokos)olie
· 1 tl rozemarijn
· 3 champignons
· 2 tl pesto
· peper en zout
Zo maak je de havermout kaaskoekjes:
· Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
· Snijd de champignons in hele kleine blokjes en rasp de kaas.
· Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en kneed er een deeg van.
· Bekleed een bakplaat met bakpapier.
· Maak 8 á 10 bolletjes van het deeg en druk deze vervolgens plat.
· Bak de kaaskoekjes in ongeveer 11-13 minuten gaar tot ze een wat bruine kleur krijgen.
Tip: Strijk de kaaskoekjes (voordat je ze in de oven doet) in met een confiture of jam naar keuze voor een zoete bite!
Recept en fotografie door Lisa Sprenkeler (FoodLies) voor Delekkerstekaas.nl.