Zin in iets hartigs met kaas  om met de feestdagen aan je gasten te serveren? Kies dan eens voor een hartige taart met Pecorino kaas, achterham en broccoli. Hartige taarten zijn hartstikke leuk om klaar te maken en met deze variant scoor je ook nog eens zeer goed op smaak. Probeer het maar eens of ontdek de andere recepten met kaas in onze kaasshop, zoals de lekkere kaasdoopsoezen!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de hartige taart met Pecorino, achterham en broccoli heb je het volgende nodig (uitgaande van 4 personen: 

·         7 plakjes bladerdeeg, ontdooid

·         3 eieren

·         Een bekertje slagroom (150 ml)

·         200 gram broccoli, in kleine roosjes

·         6 grote plakken achterham

·         10 plakjes jonge Pecorino

·         10 plakjes Pecorino met peperoncino

·         Versgemalen peper

·         Eetlepel Franse tuinkruiden

·         Half groenten bouillonblokje

·         Boter/olie

·         Springvorm

 

Wat moet je doen?

De bereiding van de hartige taart met Pecorino, achterham en broccoli is super eenvoudig.

Allereerst kook je de roosjes broccoli in 5 minuten beetgaar. Dan verwarm je de oven voor op 200 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Vet een springvorm in en bekleed de bodem en de zijkant met bladerdeeg. Druk de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan.

Leg daarna op de bodem de eerste helft van de achterham, gevolgd door de helft van de broccoli en de helft van de plakjes Pecorino kaas (zowel de jonge Pecorino als die met peperoncino).

Maal peper over het geheel en leg vervolgens de overige plakjes ham er op, gevolgd door de andere helft van de broccoli en de kaas.

Meng in een beslagkom de eieren met de slagroom, het halve bouillonblokje en de Franse tuinkruiden. Giet dit vervolgens over het geheel.

Bak de hartige taart met Pecorino in 40 minuten goudbruin. Eet smakelijk!