Een muffin is normaal een licht gezoet klein broodje, lekker voor bij het ontbijt en bij de thee. Maar deze muffins zijn wat anders dan anders; ze zijn namelijk gevuld met boerenkaas en ui en daardoor lekker hartig.

 

Deze hartige muffins met boeren kaas zitten boordevol smaak en zijn ook nog eens multifunctioneel. Zo smaken ze heerlijk bij de maaltijd, bijvoorbeeld bij een kom soep of salade, maar zijn ze ook uitermate geschikt als brood vervanger. Ze doen het daarnaast natuurlijk ook goed als ontbijt, misstaan zeker niet in een lunchbox en scoren hoog als lekkere snack!

Tip: maak eens wat hartige muffins met boerenkaas als aanvulling op je diner. Maar er dan gelijk een paar extra, zodat je ook de volgende dag nog kunt genieten.

 

Wat heb je nodig voor 4 muffins?

  • 100 gram tarwebloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 0,5 tl rozemarijn
  • klein teentje knoflook
  • snufje zout en peper
  • 60 gram extra belegen boerenkaas + 2 eetlepels extra voor de garnering
  • halve ui
  • 1 eetlepel pijnboompitten

 

 

Hoe maak je de hartige boerenkaas-uit muffins klaar?

Verwarm alvast de oven voor op 190 graden Celsius. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en meng het door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de melk en olijfolie toe en roer het geheel net zo lang totdat je beslag klontvrij is. Pers daarna het teentje knoflook boven het beslag, snipper de ui en voeg deze samen met de kruiden, de boerenkaas en pijnboompitten toe aan het beslag. Roer alles goed door.

 

Pak de metalen muffinvorm en bekleed deze met papieren vormpjes of gebruik hiervoor bakpapier. Verdeel daarna het beslag over de vier vormpjes en strooi over elke muffin een halve eetlepel geraspte boerenkaas. Zet de muffins in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 25-30 minuten gaar.

 

Geniet ervan en laat ons weten wat jij van de hartige muffins met boerenkaas vindt!