Goudse kaas kopen doe je natuurlijk bij delekkerstekaas.nl. In onze online kaasshop vind je honderden verschillende kazen uit binnen- en buitenland en uiteraard ontbreken ook de bekende kaassoorten, zoals Goudse, Beemster- en boerenkaas niet in onze Goudse kaas shop. En bestel je op werkdagen voor 14:00 uur? Dan kun je de volgende dag al genieten!

De trots van Nederland

Nederland heeft als kaasland een naam hoog te houden. Kaas werd al in de prehistorie gemaakt en de kunst van het kaasmaken hebben we sinds die tijd tot in de puntjes verfijnd. Vandaag de dag worden we geroemd om de kaaskwaliteit die we leveren en behoren we tot één van de grootste kaasexporteurs ter wereld. Goudse kaas hoort natuurlijk ook tot de top en daarom is de naam beschermd. Wanneer je dus Goudse kaas kopen gaat (in onze Goudse kaas shop) dan kun je de kaas herkennen aan het Gouda Holland-kwaliteitszegel.

Hoe wordt Goudse kaas bereid?

  • Van de melk van Hollandse koeien
  • Volgens authentiek recept
  • Rijping op houten planken
  • Met passie en vakmanschap

Dit alles levert een lekkere echte Goudse kaas op.

Van de melk van Hollandse koeien

Goudse kaas wordt bereid van de melk van Hollandse koeien die doorgaans grazen op groene weiden. Het voer waar de koeien van eten, de grond waar zij op grazen en het seizoen zijn bepalend voor de melk die zij geven en dus de smaak van de kaas.

Volgens authentiek recept

Als je Goudse kaas kopen gaat, koop je een natuurgerijpte kaas variërend in smaak van mild tot pikant. De eeuwenoude ervaring van de kaasmakers en het recept met de geheime ingrediënten bepalen de volle smaak van Gouda Holland.

Rijping op houten planken

Goudse kaas wordt minstens vier weken gerijpt op houten planken. Tijdens het rijpingsproces wordt de kaas regelmatig gekeerd. De karakteristieke smaak wordt bepaald door de duur van de rijping. Hoe langer de kaas de rijpt, hoe ouder deze wordt en hoe pittiger zijn karakter.

 Goudse kaas pakket

Met passie en vakmanschap

Het unieke ambacht van het kaasmaken wordt al generaties lang doorgegeven. Verfijning van het authentieke recept heeft geleid tot de constante kwaliteit van Goudse kaas. Continue wordt de kwaliteit van deze kaas ook gewaarborgd door de gepassioneerde kaasmeesters.

Je kunt Hollandse Goudse kaas kopen van jong tot belegen, tot extra belegen, tot oud tot overjarig. Of je nu houdt van mild of pittig, in onze Goudse kaas shop vind je ze allemaal!