Wil je Goudse kaas kopen? Dan zit je goed bij delekkerstekaas.nl. In onze kaasshop kun je kiezen uit honderden kaassoorten, waaronder kaas uit Gouda. Ook voor ambachtelijke boerenkaas, een bijzonder buitenlands kaasje of een klassieke kaasfondue zijn wij het adres.

 

goudse_extra_oudGoudse kaas dankt zijn naam aan het feit dat deze kaas al eeuwenlang wordt verhandeld in de stad Gouda. De kaas werd op boerderijen in de regio gemaakt en naar Gouda gebracht om op de markt te verhandelen. Tegenwoordig wordt de kaasmarkt in de zomermaanden eenmaal per week gehouden, en dan meer als toeristenattractie. In omliggende plaatsen wordt nog steeds kaas op traditionele wijze bereid, denk aan Stolwijker. Gouda Holland is een beschermde aanduiding. Ga je Goudse kaas kopen, dan koop je een kaas die gemaakt is in Nederland van Nederlandse koemelk.

 

De unieke kenmerken van Goudse kaas

Mensen over de hele wereld zijn dol op onze Hollandse kaas. Het is dan ook niet zo vreemd dat zij massaal onze Goudse kaas kopen. Deze kaassoort behoort tot een van de meest gegeten (en daardoor bekendste) kaassoorten. Maar wat maakt Goudse kaas dan zo uniek? Het is een 100% Nederlands product.

 

·         De kaas wordt gemaakt van de melk van Nederlandse koeien die grazen op onze Hollandse groene weiden.goudse_jong_belegen_1250_kaas_kopen_1
·         De kaas wordt bereid volgens traditioneel Hollands recept dat al generaties lang van ouder op kind wordt doorgegeven.
·         De rijping van de kaas vindt plaats (in Nederland)op houten planken. Hierdoor ontstaat de karakteristieke smaak van Goudse kaas.
·         De kaas heeft een constante hoge kwaliteit, dankzij voortdurende verfijning van recept en ambacht.

 

Waarom Goudse kaas kopen?

Goudse kaas is een zeer veelzijdige kaas, die je op diverse manieren kunt consumeren. Allereerst zijn er natuurlijk de plakjes kaas op brood en de blokjes kaas uit het vuistje. Daarnaast is Goudse kaas uitermate geschikt om te laten smelten voor een overheerlijke kaasfondue of als onderdeel van een kaasplankje, samen met nog enkele andere soorten. Je kan deze kaassoort eveneens in kleine stukjes door een salade mengen en geraspt over de pasta komt Goudse kaas ook zeer goed tot zijn recht.

 

Waarom zou je dus geen Goudse kaas kopen? De Goudse kaaskaas is in verschillende smaken te koop. Van jong tot belegen, tot extra belegen, tot oud, extra oud en overjarig. Jouw favoriete smaak zit er vast ook bij! Om het je makkelijk te maken, hebben wij een aparte categorie in onze kaasshop waar je alleen Goudse kaas kopen kan!