Houd jij van kaas en heb je wel zin in een lekker stukje? Kies dan voor de oer Hollandse Goudse kaas. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens één van de meest gegeten en bekendste kaassoorten in binnen- en buitenland. Kies je voor deze kaas, dan kies je dus voor een beroemde kaas. En een Goudse kaas kopen, doe je natuurlijk bij delekkerstekaas.nl, dé Goudse kaasshop.

Kaas uit Gouda…of toch niet?

Je denkt wellicht dat Goudse kaas uit Gouda komt. Dit is niet helemaal waar. Oorspronkelijk werd de kaas in de directe omgeving van Gouda gemaakt, bijvoorbeeld in Haastrecht, Stolwijk en de Krimpenerwaard. Wanneer de kaas gereed was, werd deze naar Gouda gebracht en op de bekende Goudse Kaasmarkt verkocht. Goudse kaas dankt zijn naam dus aan het feit dat deze al meer dan 300 jaar in Gouda wordt verhandeld.

hele komijnekaasEen bijzondere kaas

Goudse kaas is een bijzondere kaas. Allereerst is het een harde Nederlandse kaas die wordt geproduceerd in de vorm van een wiel. Andere belangrijke karaktereigenschappen van deze kaas zijn:

  • De kaas rijpt op houten planken, minimaal 4 weken
  • De kaas wordt alleen van 100% Hollandse melk gemaakt
  • Er wordt 10 liter melk gebruikt voor een kaas van 1 kg
  • Het vetgehalte van Goudse kaas is ten minste 48+
  • De kaas heeft een gewicht tussen de 0,5 en 16 kg
  • De smaak van deze kaas varieert van mild tot pittig

goudse_extra_oudJong, belegen en oude Goudse kaas kopen

Deze heerlijke en eerlijke gele kaas kun je in onze Goudse kaashop als jonge, belegen of oude kaas bestellen. De jonge kaas is lekker op de boterham of als tussendoortje, je proeft de romigheid van een net gerijpte kaas. De andere twee varianten, belegen en oud, kennen een meer karakteristieke smaak. Hoe langer de rijping, hoe pittiger de smaak. Oude kaas doet het goed op een kaasplankje, in combinatie met een glaasje rode wijn.

Delekkerstekaas.nl: jouw favoriete Goudse kaasshop

Wil je Goudse kaas kopen? Surf dan in onze online Goudse kaasshop naar de categorie met Goudse kazen. Ons assortiment bevat diverse kaassoorten, van jong en belegen tot extra belegen, oud, extra oud en oud snijbaar. Jouw favoriete smaak zit er vast en zeker tussen. En wil je iemand verrassen met een leuk en lekker cadeau? Goudse kaas kopen en als kaascadeau laten bezorgen is een top idee en zal zeker in de smaak vallen! Goudse kaas

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen Goudse kaas aanbieding meer te missen!