Scones behoren toch wel tot één van onze favoriete broodjes en geitenkaas is een favoriet broodbeleg. Wat dacht je van geitenkaas in combinatie met rauwe ham, walnoten en honing, heerlijk!

 

 

Geitenkaas gaat goed samen met hartige en zoete ingrediënten. Vandaar dat we deze scones met geitenkaas hebben gemaakt. Lekker in combinatie met de abrikozen honingconfiture. Deze scones zijn gemakkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt, lunch of op de borrelplank. Geitenkaas voor deze scones koop je natuurlijk in onze kaasshop. Wij hebben gekozen voor een harde belegen geitenkaas.

 

Ingrediënten voor 5 scones:

  • Geitenkaas scones.3150 gram (spelt)bloem
  • 25 gram speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje peper en zout
  • 50 ml melk
  • 25 gram kokosolie/roomboter
  • 1 ei
  • 65 gram belegen geitenkaas
  • 2 tl honing
  • 2 tl Sukrin regular of 2 tl gewone suiker

 

Zo maak je de geitenkaas scones:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng in een kom de speltbloem, speltmeel, bakpoeder, zout en peper met elkaar.
  • Snijd de geitenkaas in hele kleine blokjes.
  • Klop in een andere bak het ei los met de melk en houd een beetje apart om de scones later mee te bestrijken.
  • Voeg het eimengsel samen met de kokosolie of roomboter toe aan het andere mengsel en kneed het tot een goed deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van circa 1,5 cm.
  • Steek met een glas rondjes uit het deeg. geitenkaas scones.2
  • Voeg aan het eimengsel (dat je apart hebt gehouden) de suiker en honing toe.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg de scones erop.
  • Bestrijk de scones met het overgebleven eimengsel.
  • Bak de scones in 12-14 minuten gaar.

 

 

Tip: Als de scones klaar zijn is het heerlijk om de geitenkaas scones te beleggen met wat walnoten en abrikozen honingconfiture . Daarnaast is het ook lekker om de scones te bedekken met stukjes appel, een walnoot of een plakje rauwe ham. Ben je heel erg dol op geitenkaas? Beleg dan je scones gewoon met een plak geitenkaas en kruimel er een walnoot met wat honing overheen. Geniet ervan!