Geitenkaas; een populaire kaassoort

Liefhebbers van geitenkaas kunnen hun hart ophalen. Deze kaas wordt steeds populairder en is verkrijgbaar in allerlei varianten. Van wit, vers en halfhard tot jong, belegen en pikant van smaak. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook steeds meer kaas van geitenmelk gemaakt waaraan kruiden zijn toegevoegd, zoals brandnetel, fenegriek of tuinkruiden. Wil jij deze overheerlijke kaas ook eens een keertje proeven? Bij Delekkerstekaas.nl vind je diverse soorten!    Geitenkaas met brandnetel

Hier vind je bijvoorbeeld de heerlijke Hollandse geitenkaas, bereid van de romige melk van de geiten van de familie Klaver uit Winkel, Noord-Holland.

Waarom is geitenkaas zo populair?

Het is eigenlijk niet verwonderlijk dat kaas van geitenmelk zo populair is. De belangrijkste redenen zijn:

  • De uitgesproken smaak
  • Het gezonde karakter
  • De veelzijdigheid

Geitenkaas aanbieding

De uitgesproken smaak

Authentieke geitenkaas wordt gemaakt van de melk van geiten op de boerderij. Tijdens de bereiding zorgen melkzuurbacteriën ervoor dat lactose volledig wordt omgezet in melkzuren. Deze zorgen voor de typische zuivere en milde geitensmaak. Naarmate de kaas langer rijpt, neemt tevens de smaak meer toe.

Het gezonde karakter

Geitenmelk zit boordevol gezonde vitamine die ons lichaam dagelijks nodig heeft, zoals vitamine A en D. De kaas bevat bovendien minder reststoffen die belastend kunnen zijn voor onze darmen. Door de eiwitsamenstelling kan geitenmelk uitkomst bieden voor bepaalde klachten, zoals koemelkallergie. Daarnaast is geitenkaas lichter verteerbaar en dus geschikter voor mensen met spijsverteringsstoornissen en zuigelingen.

De veelzijdigheid

In onze kaasshop kun je kiezen uit Hollandse en buitenlandse geitenkaas. De Hollandse kaas van de familie Klaver uit Winkel, Noord-Holland is halfhard en uitermate geschikt als tussendoortje, op brood of in combinatie met een salade. De buitenlandse variant is zowel verkrijgbaar in halfharde als zachte kaas en uitstekend te gebruiken bij koude en warme gerechten, op een smaakvol kaasplateau of bij een goed glas wijn. Bekende buitenlandse geitenkaasjes zijn Tomme de Chevre en Crottin. Zeker het uitproberen waard!    Tomme de Chevre

Begint ook jouw kennismaking met geitenkaas in onze kaaswebshop?